8 Αυγ 2012

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας και στην Αρκαδία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας καθώς και στην Αρκαδία, ενώ λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι εκδηλώθηκε και νέα εστία φωτιάς στην περιοχή της Μεγαλόπολης, κοντά στα χωριά Ελινίτσα και Ποταμιά. Η νέα πυρκαγιά απειλεί την Ποταμιά και κατευθύνεται με ένταση προς την ιερά Μονή Μπούρας.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από χθες έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής.
Αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανατολικά του Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη φορά από χθες.
Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να επιχειρήσουν, και έχει κάψει πολλά στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών.
Οι αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.
Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο "Δευκαλίων" και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών σπεύδει να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. 
Κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).

http://news247.gr | http://www.inews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη