21 Αυγ 2012

Δημ. Υπάλληλοι: Στα... θρανία πριν την εφεδρεία και μετά...;

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτει σε διαδικασία προγραμματισμού τα νέα μέτρα για την ελάττωση των μισθολογικών δαπανών του Κράτους στο ελάχιστο με τον δικαιότερο..
όπως φαίνεται δυνατό τρόπο. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα κλιθούν - σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο - να "υπερασπιστούν" τη θέση τους ανάλογα με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία τους στο τομέα που απασχολούνται.
Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η αξιολόγηση θα είναι πιθανότατα η ηλεκτρονική εξέταση με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που θα αφορούν γενικές γνώσεις καθώς και ερωτήσεις κρίσεως.

Πρώτοι στη λίστα των εξεταστέων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ δεν θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για τους οποίους μελετάται να οριστεί διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία θα μπορούσαν να μοριοδοτούνται μεταξύ άλλων η προϋπηρεσία και η εμπειρία τους, καθώς και κοινωνικά κριτήρια (πχ οικογενειακή κατάσταση).

Από πληροφορίες του ERGON blog, θετική μοριοδότηση θα λαμβάνουν τα προσόντα όπως πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.ά. Επίσης θα συνυπολογησθούν οι ανάγκες φορέων και υπηρεσιών, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μετακινήσεις μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών.

Ακόμη, στο στόχαστρο θα μπουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Ο αριθμός των υπαλλήλων με τέτοιες εκκρεμότητες υπολογίζονται κοντά στις 35.000 κι αυτό τους καθιστά πρώτη επιλογή για το μέτρο της εφεδρείας χωρίς φυσικά να αποτελεί το μοναδικό αρχικό κριτήριο αξιολόγησης.

Τέλος, μετά τις τελευταίες συναντήσεις των συναρμόδιων Υπουργών και της τρόικα καταλήγουν στο μοντέλο της εφεδρείας. Πιο συγκεκριμένα αφορά τριετή στάση εργασίας με 60% - 65% του μισθού, πλήττοντας περισσότερο τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη