3 Αυγ 2012

H Θεσσαλονίκη σύσσωμη ζητά: ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜOΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Κουράστηκε η Θεσσαλονίκη μας, από το γελοίο φαινόμενο της αστυνομοκρατίας στα εγκαίνια κάθε Έκθεσης, όπως αυτή εκφράζεται κυρίως από το εξωφρενικό κλείσιμο δρόμων, σε ακτίνα χιλιομέτρων γύρω από τη Δ.Ε.Θ. Μας κούρασε η ίδια ...
γελοιότητα κάθε χρόνο.
Κάθε αστυνομικός διευθυντής, με ευθυνοφοβία, κλείνει με μεγάλη ευκολία τη μισή πόλη, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.
Έτσι οδηγήθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης να ζητήσει -αρχικά- να έρθει στην πόλη μόνο ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά φυσικά -και ορθότατα- τα γύρισε στη συνέχεια και δήλωσε χθες ότι "Οι πολιτικοί και φυσικά ο πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτοι στη ΔΕΘ".
Εντάξει, ευπρόσδεκτοι και απαραίτητοι είναι, για να δώσουν κύρος στην Έκθεση, μπορούν όμως να το κάνουν, χωρίς να κλείνουν επί ώρες, δεκάδες δρόμοι. Κι αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας, όχι του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Υποθέτουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει, πόσο πολλοί δρόμοι κλείνουν ! Αν το ήξερε, δεν θα ερχόταν !
Στο κάτω-κάτω, μπορεί ο κόσμος να είναι πονεμένος από τη λιτότητα, αλλά δε νομίζουμε ότι θέλει κανείς να δολοφονήσει κάποιον επίσημο. Δεν είμαστε δα και στη Συρία ή το Αφγανιστάν.
Δεν χρειάζεται να κλείνει η Τσιμισκή, μέχρι το λιμάνι (!), ούτε η Βασ.Όλγας από τη Μαρτίου, ούτε η Εγνατία μέχρι το Βαρδάρη.
Όσο για τους διαδηλωτές, ας τους αφήσουν να κάνουν ό,τι θέλουν. Για δε τους γνωστούς καραγκιόζηδες με τις κουκούλες και τις μολότωφ, ας εφαρμοστεί ο νόμος επιτέλους κι όχι ο κλεφτοπόλεμος και οι παιδικές ανταλλαγές πετρών μεταξύ αστυνομικών και μπαχαλάκηδων. Οι μπαχαλάκηδες κάνουν εντύπωση, επειδή συμπράττει σε αυτό η αστυνομία, η οποία παίζει μαζί τους, αντί να τελειώνει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη