24 Αυγ 2012

"Να κλείσει το Indymedia" ζητούν ανόητοι

Πονάει χέρι, κόψει κεφάλι
Μα πόσο μυαλό χρειάζεται για να ξεχωρίσει κανείς, τον ιστότοπο από αυτά που γράφονται;
Το πρόβλημα είναι η φιλοσοφία του indymedia ή κάποια κείμενα;
Είναι δυνατό να απαγορευθεί η κυκλοφορία μιας εφημερίδας, επειδή ...
κάποια μέρα, ένας αρθρογράφος της, διέπραξε κάποιο ποινικό αδίκημα με άρθρο του;
Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη του indymedia. Και να κάνουν τη βλακεία να το κλείσουν, θα ξεπηδήσουν άλλα 100.
Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του νόμου: αν κάποιο άρθρο διεγείρει το φυλετικό μίσος (πολύ συχνό φαινόμενο τέτοια άρθρα που διεγείρουν το φυλετικό μίσος εναντίον Ελλήνων), τότε πρέπει να εντοπίζεται ο "δράστης" και να αποδίδεται δικαιοσύνη, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του υπολοίπου site, στο οποίο υπάρχουν και ενδιαφέροντα κείμενα και διάλογοι.
Πράγματι, στο indymedia έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς προκηρύξεις τρομοκρατών δολοφόνων, εμετικά κείμενα όπως το τελευταίο για τη ληστεία της Πάρου και αποκυήματα αρρωστημένων ψυχικά "αντεξουσιαστών". Πολλά από αυτά από δολοφόνους, οι οποίοι συλλαμβάνονται μετά.
Για όλα αυτά όμως υπάρχει επαρκής νομοθεσία και το μόνο που πρέπει να γίνεται, είναι να κάνει η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας, αυτό που κάνει με τους ακροδεξιούς, τους οποίους εντοπίζει πάντα -πάντα, χωρίς καμμιά αποτυχία-. Καιρός είναι λοιπόν, να κάνει μια ενδοσκόπηση η αστυνομία στο εσωτερικό της, να δεί ποιά στελέχη της έχουν ιδέες παρόμοιες με των αντεξουσιαστών και τους καλύπτουν και γιατί εντοπίζεται πάντα ένας ακροδεξιός, ενώ ποτέ ένας ακροαριστερός.
Kύριο καθήκον του Υπουργού, είναι να φωνάξει τους αστυνομικούς και την ΕΥΠ και να τους τραβήξει το αυτί, επειδή είναι άκρως αποτελεσματικοί όταν πρόκειται να εντοπίσουν εθνικιστή, ενώ είναι άκρως αποτυχημένοι, όταν είναι να εντοπίσουν ανθέλληνα. Αυτό είναι το ζουμί και το λέμε χρόνια τώρα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι αν η αστυνομία θέλει να εντοπίσει κάποιον, τον εντοπίζει, χωρίς καμία πιθανότητα αποτυχίας, ακόμη κι αν χρησιμοποιεί tor, proxies, δημόσια ασύρματα δίκτυα, γράφει από ιντερνετ καφέ και κυρίως, γράφει μέσα από πανεπιστήμια. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η τεχνική υποδομή πλέον να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του συγγραφέα.
Ο μοναδικός λόγος "κλεισίματος" της σελίδας, είναι να μη θέλει να δώσει τις ip. Τότε ασφαλώς την κλείνεις, σε διακρατική συνεργασία με τους servers owners, οι οποίοι είναι ευαίσθητοι και συνεργάσιμοι σε θέματα τρομοκρατίας (εκτός αν εξυπηρετείται η CIA).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη