22 Αυγ 2012

Στο κρατητήριο επειδή είχε μαζί του LEXOTANIL !

Το ηρεμιστικό Lexotanil είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις φάρμακα στον κόσμο. Η Ελληνική Αστυνομία όμως, εφαρμόζει το νόμο. Που προβλέπει ότι "εκτός οικίας, ο λήπτης πρέπει να φέρει μαζί του αντίγραφο της "κόκκινης" συνταγής".
Έλα ...νί στον τόπο σου κι αέρα στα πανιά σου...
Διαβάστε το περιστατικό, που εξομολογείται ο γνωστός ψυχίατρος της Θεσσαλονίκης, Σταύρος Μπουφίδης:

στο http://melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1542.html

"Σήμερα ξανανιωσα τι σημαίνει κακή χρήση εξουσίας.

Συνέλαβαν ασθενή μου γιατί είχε 2 1/2 δισκία Lexotanil , μου τηλεφώνησε και επικοινώνησα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Εξήγησα ότι είναι ασθενής μου και ότι νόμιμα έχει τα αγχολυτικά και επίσης ότι υπάρχει συνταγή. Τον ταλαιπώρησε χωρίς λόγο ,όπως και εμένα, μέχρι να πεισθεί ότι δεν χρειάζεται να τον κρατήσει και ότι είναι ωφέλιμο για την υγεία του.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να προσκομίσει μία γνωμάτευση μου τ' απόγευμα. Και άντε ήμουν στην Χαλκιδική κι επέστρεψα, αν ήμουν κάπου πιο μακριά θα πήγαινε αυτόφωρο χωρίς λόγο.

Ενημερώνω λοιπόν όσους φέρουν αγχολυτικά τύπου lexotanil ,xanax κ.λ.π απαραίτητα ν' έχουν αντίγραφο της κοκκινογραμμής συνταγής μαζί τους όταν κυκλοφορούν εκτός οικίας και έχουν κανένα δισκίο μαζί τους ,αλλιώς μπορεί να έχουν περιπέτειες."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη