28 Αυγ 2012

Η Δράση για το συμβιβασμό με τη SIEMENS

Η Δράση εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στον συμβιβασμό με την Siemens. Οι απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών, χθες στην Βουλή, δεν ήταν καθόλου πειστικές.

Ακόμη και αν τα οικονομικά ανταλλάγματα ήταν επαρκή για να αποζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο, δεν πρέπει η Ελλάδα να απολέσει το μοναδικό διαπραγματευτικό της όπλο έναντι της γερμανικής κυβέρνησης και, κυρίως, δεν πρέπει να αποδεχθεί την συγκάλυψη των ευθυνών του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραιτηθεί κανενός δικαιώματός της να προσφύγει στα δικαστήρια της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ αν προηγουμένως η Siemens δεν αποκαλύψει όλα τα στοιχεία για τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών και αξιωματούχων και δεν συνδράμει χωρίς προϋποθέσεις στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση των ποινικών και αστικών ευθυνών προς όλες τις κατευθύνσεις.
Συμβιβασμός χωρίς προηγούμενη πλήρη συνεργασία της Siemens στην διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι μόνο πολιτικά και οικονομικά ασύμφορος, αλλά κυρίως ηθικά διάτρητος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη