21 Σεπ 2012

Σαν σήμερα την 21.09.1944

Περίμενα να το δω κάπου γραμμένο σε περίοπτη θέση, να το ακούσω στο ραδιόφωνο, αλλά …
Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 66 χρόνια η 3η Ορεινή Ταξιαρχία εισήλθε το πρωΐ στην ιταλική πόλη Ρίμινι, από την οποίαν έλαβε και το προσωνύμιό της «Ταξιαρχία του Ρίμινι». Την πόλη κατέλαβε..
μετά από σκληρές μάχες με τους Γερμανούς. Το 2ο τάγμα εισήλθε πρώτο και ύψωσε τη γαλανόλευκη στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα σε ειδική τελετή οι σύμμαχοι απέτισαν φόρο τιμής στη σημαία του Τάγματος.
Απώλειες: 78 μαλάκες. 72 μαλάκες οπλίτες και 6 μαλάκες αξιωματικοί, όπως θα χαρακτήριζε τους ήρωες αυτούς το δοχείο νυκτός που αποκάλεσε μαλάκα τον ταξιτζή που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να αποτρέψει μία ληστεία που μόλις είχαν διαπράξει κάτι τσογλανοαλητάκια αντιεξουσιαστές του πρωκτού.
78 άνδρες [κατ’ άλλους περισσότεροι] χάθηκαν για να μπορέσουν κάποια στιγμή να μας κυβερνήσουν οι Πρωτόπαππες, οι Πάγκαλοι και όλοι οι άλλοι κουραδόμαγκες του σοσιαλισμού και της αρπαχτής. Δεν έπρεπε, λένε πάρα πολλοί, να έχουμε πολεμήσει τότε. Έπρεπε από καιρό να είχαμε πει ΝΑΙ στους Ιταλούς, ΝΑΙ στους Γερμανούς, ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα το βιοτικό επίπεδο των Δανών και των Νορβηγών. Πρωτοπορούντες έναντι του πολύ μεταγενέστερου τεράστιου ηγέτη Χριστόφια, έπρεπε τότε να είχαμε πει «ΝΑΙ στους εισβολείς, για να τσιμεντώσουμε το ΟΧΙ».
Αιωνία τους η μνήμη.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη