10 Σεπ 2012

Αντι-, απο-, εκ-, παρα- ποίηση, γελοιοποίηση και διαπύηση

(Το άρθρο της ημέρας με μία διαφορετική άποψη για το θέμα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής)
Γράφει για TaXalia o Σωτήριος Καλαμίτσης
Συνθήματα γραμμένα σε εβραϊκά μνημεία που βεβηλώνουν τη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων των Ναζί προκαλούν την μήνιν όλων των κομμάτων και οργανώσεων, πρωτοστατούντων των αριστερών. Θύελλα αντιδράσεων με την παραμικρή υπόνοια ότι αμφισβητείται το ολοκαύτωμα των εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία είχαν στήσει οι φιλάνθρωποι πρόγονοι της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλε, του κ. Βεστερβέλε, αλλ’ όχι του κ. Ρέσλερ. Μαγαρίζουν οι Αναρχικοί τα μνημεία της γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά δεν τρέχει τίποτε. Το περιστατικό ...
δεν αποτελεί καν είδηση. Αμφισβητείται η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922; No problem.

Την 20.07 κάθε έτους η Κύπρος θρηνεί χαμένα εδάφη, χιλιάδες αγνοούμενους και νεκρούς μαζί με 200.000 πρόσφυγες και ο κ. Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ την 20.07.2012 αφ’ ενός κατακεραυνώνει ως υπεύθυνο για την εισβολή και κατοχή τον ελληνικό ιμπεριαλισμό αφ’ ετέρου εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους Τουρκοκυπρίους που καταπιέζονται από τους Ελληνοκυπρίους παραγνωρίζοντας ότι στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι καταπιέζονται από τους εκεί  στρατοπεδευμένους 65.000 Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί. Ούτε γι’ αυτές τις αντεθνικές και ανιστόρητες θέσεις εξέχοντος στελέχους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τρέχει τίποτα.
Μιλάει ο Τσίπρας για Αργεντινή, εννοώντας σαφώς ότι αν γίνουμε Αργεντινή θα πρέπει να είμεθα ευτυχείς, όπερ σημαίνει ότι εμείς μάλλον θα γίνουμε κάτι χειρότερο από την Αργεντινή, και του την πέφτουν όλοι. Βοθροκάναλα, διαδίκτυο, ραδιόφωνα σκούζουν από πρωΐας μέχρι βαθείας νυκτός. Τρέχουν όλοι για να σώσουν το ευρώ και το εγχώριο εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα διαστρεβλώνοντας τη δήλωση Τσίπρα.

Πηγαίνει η Χρυσή Αυγή σε λαϊκές  αγορές και σπάει τους πάγκους λαθρομεταναστών που λειτουργούν χωρίς άδεια και τα περιστατικά γίνονται πρώτο θέμα. Αντιποίηση Αρχής σκούζει  ο κ. Δ[ένδεια]ς και όλο το πολιτικό σύστημα. Προσεβλήθη  ο νομικός ο πολιτισμός μας, κατελύθη το κράτος. Ήλθαν οι βάρβαροι να υποκαταστήσουν την Αστυνομία.
               Για να έχουμε αντιποίηση Αρχής, πρέπει να υπάρχει πρόθεση να υποκαταστήσουμε την Αρχή στα καθήκοντά της. Εν προκειμένω εκλήθη η Αρχή να επιτελέσει τα καθήκοντά της και δεν τα επιτέλεσε, οπότε οι χρυσαυγίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους διαπράττοντας το αδίκημα της αυτοδικίας, το οποίο απαιτεί έγκληση για να διωχθεί, δηλαδή δήλωση του αδικηθέντος ότι επιθυμεί τη δίωξη των υπαιτίων. Τέτοια δήλωση δεν έχει υποβληθεί. Ακούστηκε, επίσης, ότι διεπράχθη και το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Και πώς θα το ερευνήσεις και αυτό το αδίκημα κ. Δ[ένδεια] μου, όταν ο νόμος απαιτεί έγκληση και γι’ αυτό; Ας πάνε οι παράνομοι μικροπωλητές στον Εισαγγελέα να καταγγείλουν την καταστροφή της περιουσίας τους εξηγώντας αν διαβιούν νομίμως στην Ελλάδα, γιατί πουλούσαν την πραμάτεια τους παράνομα και πώς απέκτησαν κυριότητα στην πραμάτεια τους επιδεικνύοντας τιμολόγια ή υποδεικνύοντας το πρόσωπο, από το οποίο τα προμηθεύθηκαν.  Αν δεν τα αγόρασαν, αλλά τα είχαν ως παρακαταθήκη, δεν νομιμοποιούνται στην υποβολή έγκλησης. Απλά πράγματα. 

               Το μόνο, κατ’ εμέ,  αδίκημα, για το οποίο μπορούν να διωχθούν αυτεπαγγέλτως οι χρυσαυγίτες είναι εκείνο της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης [Αρθρο 361Α Ποινικού Κώδικα -  1.Με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών  τιμωρείται  η  έμπρακτη   Εξύβριση (άρθρο 361 παρ. 1 ), αν έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα.  2.   Αν στην πράξη της προηγούμενης παραγράφου συμμετείχαν δύο  ή περισσότεροι, επιβάλλεται Φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών], το οποίο θεσπίσθηκε για την πάταξη κάθε ασχήμιας που παρατηρούμε στα γήπεδα από τους ανεγκέφαλους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων.

               Είναι καταδικαστέες, λοιπόν, οι βιαιοπραγίες οποιουδήποτε καθ’  οιουδήποτε είτε νόμιμου είτε παράνομου, εκτός να πρόεκιται για νόμιμη άμυνα. Όταν, όμως, ο νόμος και οι ταγμένοι στην εφαρμογή του απουσιάζουν, τότε εκτρέφεται η αυτοδικία.

Εγώ θα μεταφέρω εδώ την προσωπική μου εμπειρία. Ήμουν νέος  δικηγόρος. Μόλις είχα βγει από τ’ αυγό μου. Ανάμεσα στις λίγες υποθέσεις που χειριζόμουν, ήταν και μία εξ αφορμής της οποίας ανεκάλυψα ότι ο δικηγόρος του αντιδίκου του πελάτη μου ήταν μαϊμού. Αφού τεκμηρίωσα την ανακάλυψή μου πήγα και κατήγγειλα το γεγονός στον ίδιο τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίον ανήκω, παραδίδοντάς του και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Εκείνος έδωσε ενώπιόν μου εντολή στον Διευθυντή των υπηρεσιών του Συλλόγου να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε να διωχθεί ο μουσαντένιος δικηγόρος για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος, ήτοι τέλεση αδικήματος ειδικώς προβλεπόμενου στον Ποινικό Κώδικα, για όποιον παριστάνει τον δικηγόρο, ενώ δεν είναι. [ΣΗΜ: πρόκειται για το αδίκημα για το οποίο διώχθηκε ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα Καλούσης, ο οποίος είχε το θράσος να ανοίξει γραφείο παροχής νομικών συμβουλών ευθύς ως αποφυλακίσθηκε με βάση τον νόμο Παπαϊωάννου]. Πέρασαν μήνες, χρόνια και δεν έγινε τίποτε με την καταγγελία μου. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι ο μουσαντένιος «συνάδελφος» ήταν αδελφός πραγματικού δικηγόρου κινούμενου σε υψηλά κλιμάκια του μεγάλου κόμματος, στο οποίο ανήκε και ο Πρόεδρος του ΔΣΑ. Δεν πήγα, βέβαια, στο γραφείο τού μουσαντένιου δικηγόρου να του το κάνω καλοκαιρινό, αλλά, αν πήγαινα, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα με κατηγορούσε για αντιποίηση Αρχής.
Μπορώ, όμως, τώρα, εξ αφορμής των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής κατά παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών [αλήθεια, γιατί όλοι οι Έλληνες ήταν εφοδιασμένοι με άδειες;] να μιλάω για γελοιοποίηση των κυβερνώντων και εν γένει διαπύηση του δημόσιου βίου. Μπορώ να λέω ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν κυβερνούν, αλλ’ απλώς διαχειρίζονται τις ‘κονόμες των μεγάλων αφεντικών τους γλείφοντας και κανένα κοκκαλάκι από τη λεία. Τέτοιο είναι και ένα από τα κοκκαλάκια που γλείφει η οικογένεια Σαμαρά με το ελεγχόμενο από αυτήν «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο», στο οποίο δόθηκε όχι μόνον το ποσό των € 12.000.000 για κτηριακές εγκαταστάσεις ευθύς ως ο Κομανέτσης έγινε πρωθυπουργός, αλλά και η εξουσία να αξιολογεί την ασφάλεια των φυτοφαρμάκων, προκειμένου αυτά να λάβουν άδεια κυκλοφορίας, ευθύς  ως ο Κομανέτσης έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα και συνέπλευσε με τα λαμόγια πουλώντας τον λαό [11.11.2011 εξαγγέλλεται η κυβέρνηση Λουκά – 15.11.2011 ορκίζεται η Κυβέρνηση Λουκά με κορμό το ΠΑΣΟΚ, αλλά ευγενική συμμετοχή της ΝΔ - 5.12.2011 κατατίθεται το σχέδιο νόμου για τα φυτοφάρμακα – 27.01.2012 ολοκληρώνεται η ψήφισή του – 08.02.2012 δημοσιεύεται ο ν. 4036/2012, με το άρθρο 4§3 του οποίου ανατίθεται στο ΜΦΙ η αξιολόγηση των στοιχείων παντός νέου φυτοφαρμάκου, ώστε η διάθεσή του να είναι ασφαλής για τον άνθρωπο]. Έτσι, η άσκηση μίας δημόσιας εξουσίας ανατίθεται σε όργανο μη ελεγχόμενο από το Δημόσιο. Επ’ αυτού τί έχουν να πουν οι διοικητικοί δικαστές που έκριναν ότι είναι συνταγματικό το Μνημόνιο και, κατ’ επέκταση, οι περικοπές των μισθών και συντάξεων για λόγους υπερτάτου δημοσίου συμφέροντος, ενώ τώρα ξέχασαν το δημόσιο συμφέρον και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την περικοπή των αποδοχών τους; Και μη μου πουν ότι αφού το ΜΦΙ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, νομίμως ανατίθεται σ’ αυτό η άσκηση δημόσιας εξουσίας, διότι εγώ έχω μάθει στα Πανεπιστημιακά έδρανα ότι τα ν.π.δ.δ. ιδρύονται για την άσκηση δημόσιας εξουσίας σε άκρως εξειδικευμένους τομείς ή για την οργάνωση επαγγελμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως είναι οι δικηγορικοί, οι ιατρικοί και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι. Δεν αναθέτουμε σε ένα υφιστάμενο κατ’ όνομα ν.π.δ.δ. την άσκηση δημόσιας εξουσίας, την οποία κάλλιστα μπορεί να ασκήσει άλλη Δημόσια Υπηρεσία, όπως είναι π.χ. το Γενικό Χημείο του Κράτους!
Ά ρε Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται! Προς το παρόν, όμως, μπορείτε να κοιμάσθε ήσυχοι. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ασχολείται με τις πουτάνες και όχι με τους νταβατζήδες, όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε χθες αναγνώστης του taxalia.  

Σωτήριος Καλαμίτσης 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη