6 Σεπ 2012

Αντώνη Σαμαρά, στο λέω από τώρα: Από τους βουλευτές της Β.Ελλάδας θα το ΄βρεις!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
μιας και ανεβαίνεις προς τα μέρη μας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ κι επειδή είσαι φανατικός αναγνώστης του taxalia, εγώ θα στο πω ανοιχτά και δημόσια, ξεκάθαρα και βουνίσια:

Πέρυσι, στη Δυτική Μακεδονία, είχαμε επί 90 συνεχόμενες ημέρες, θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Μιλάμε για αληθινό ψοφόκρυο, που ....άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και το youtube κι άλλο να το ζείς.
Κάθε οικογένεια στη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Καστοριά, το Αμύνταιο, τα Γρεβενά κλπ, έκαψε στις πόλεις, που έχουν καυστήρες πετρελαίου -ευτυχώς υπάρχει και η τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα (αν και ήταν χαλασμένη πολλές μέρες)- τουλάχιστον 2.000 λίτρα, δηλαδή 2.000 ευρώ.
Φέτος, με την εξίσωση της τιμής, θα το πάτε το πετρέλαιο στο 1,55 κι όχι στο 1,40 όπως γράφεται παντού, δηλαδή θα απαιτηθούν 3.200 ευρώ.
Κι ο κόσμος όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβγαζε από τις τράπεζες. Δεν υπάρχει σάλιο, ούτε για τις περυσινές τιμές, όχι για 1,55 και 1,60 !
Σε αντιστάθμισμα υπόσχεστε "επίδομα θέρμανσης". Καλό ακούγεται, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να το δώσετε έγκαιρα!
Επίσης, όλοι ξέρουμε, ότι θα τρελάνετε τον κόσμο στη γραφειοκρατία για να το πάρει: θα τον στέλνετε στις εφορίες, με τα εκκαθαριστικά, το Ε9, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα τιμολόγια των προμηθευτών και ο κόσμος που είναι στα όριά του θα δέρνει τους εφοριακούς.

Και στο λέω από τώρα για να το ξέρεις:
Οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, με βαρειά καρδιά θα ψηφίσουν τα μέτρα-σοκ των 11,5 δις, αλλά θα τα ψηφίσουν.
Αλλά δεν θα μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, αν παγώνουν οι ψηφοφόροι! Αν δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο.
Για αυτό κανόνισε από τώρα: μην τα κάνετε μούσκεμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, με γραφειοκρατίες και κοροϊδίες των 50 κι 100 ευρώ,  γιατί θα πέσουν φάπες! Και οι βουλευτές σου -όλοι- θα παραιτηθούν κι η κυβέρνησή σου θα πέσει από το πετρέλαιο !
Εγώ στα ΄πα, εσύ κανόνισε την πορεία σου.

Βασίλης/taxalia
δες τι γινόταν πέρυσι. Πετούσε ο άνθρωπος το νερό από το μπαλκόνι και μέχρι να πέσει στο έδαφος, γινόταν πάγος. -24 έγραφε το θερμόμετρο και με τέτοιες θερμοκρασίες, πρέπει να ζεστάνεις τα παιδιά σου. Αν δεν μπορείς, ούτε βουλευτή καταλαβαίνεις, ούτε κόμμα, ούτε πατρίδα, ούτε Σαμαρά !



Πάρε μια ιδέα τι θα πεί "χειμώνας στη Φλώρινα"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη