6 Σεπ 2012

Η Βούλα και η Φ[ωτειν]ούλα

Η Βούλα επροπονείτο σκληρά επί χρόνια. Μετείχε και σε διεθνείς αγώνες επιτυγχάνοντας αξιόλογες διακρίσεις. Έκανε λιτή, αθλητική ζωή. Εστερείτο τη διασκέδαση και τις μέχρι πρωΐας εξόδους, στις οποίες επιδίδονται οι συνομήλικοί της. Εν γένει διήγε βίο ασκητικό, κατά πως ορίζουν αρχαιόθεν οι άγραφοι κανόνες για όσους επιδίδονται στον λεγόμενο πρωταθλητισμό. Τα μέσα που..
της παρείχαμε εμείς, το κράτος, πενιχρά, όπως και σε όλους τους άλλους αθλητές μας. Αυτούς που μας είναι παντελώς άγνωστοι μέχρι να κατακτήσουν περίοπτη θέση στο βάθρο των νικητών, οπότε πέφτουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και αρχίζουμε να πληροφορούμεθα λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Μέχρι και το χωριό τους βλέπουμε και τους συγχωριανούς τους να πανηγυρίζουν την ώρα της νίκης. Δεν βλέπουμε ποτέ την αγωνία των συγχωριανών άλλων αθλητών που είναι και αυτοί καθισμένοι στις καρέκλες του καφενείου ή του σαλονιού του σπιτιού ενός συγγενούς ή φίλου για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των δικών τους αθλητών.

Οι κόποι της Βούλας πήγαν χαμένοι, επειδή έτσι αποφάσισε ο Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής κύριος Ισίδωρος, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη επειδή εν μέσω κρίσεως και εξαθλίωσης του λαού μετέφερε στο εξωτερικό € 1.000.000 χωρίς να το δηλώσει η σύζυγός του κ. Ντόρα, πρώτη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, πρώην Υπουργάρα, τέως Δήμαρχος Αθηναίων, τέως αρχηγός αποκόμματος και υπ’ αριθμόν 1 μνημονιολάγνα της ΝΔ. Όταν εκλήθη ο κ. Ισίδωρος να εξετασθεί από τον Εισαγγελέα για το εν λόγω εμβασματάκι προτίμησε να περάσει πρώτα να εξετασθεί σε νοσοκομείο, διότι δεν άντεξε την άδικη διαπόμπευση και τούρθε κάτι σαν κολπίσκος. Όπως είχε κάνει και ο Θέμος, όταν είχε κληθεί από τον ανακριτή να απολογηθεί για € 5.500.000. Αλήθεια, σε ποιά λιβάδια βόσκει αυτή η υπόθεση;

Η Βούλα, λοιπόν, είχε αμαρτήσει με ένα επιτυχημένο αστείο που προώθησε στο twitter, με αποτέλεσμα να της κολλήσουν την ετικέτα της ρατσίστριας και της συνοδοιπόρου της Χρυσής Αυγής. Η Βούλα αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, για να δείξουν τα λαμόγια στον πολιτισμένο κόσμο [μη χέσω] ότι δεν είμαστε ρατσιστές και να επιδείξουμε ραγιαδισμό και την υποταγή μας στα κελεύσματα των αριστερών θολοκουλτουριάρηδων. Την έριξαν στον Καιάδα ως προσκείμενη του Καιάδα. Αν, όμως, η Βούλα ή ο μπαμπάς της είχε € 1.000.000 και τα είχε βγάλει και εκείνος έξω; Μη μου πείτε ότι θα της κουνιόταν οποιαδήποτε κουφάλα.

Η Φωτεινούλα από την άλλη μεριά ανταμείφθηκε για όλους τους κόπους της, επειδή είναι αριστερή. Δεν πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή και στα 440.000 αποβράσματα που την ψήφισαν, εξ ου και καταξιώθηκε στον πανεπιστημιακό στίβο ούσα εξαιρετική επιστήμων, όπως λέγεται. Καθηγήτρια της Ιατρικής ορίσθηκε και υφυπουργός Υγείας, όπως πολλοί άλλοι καθηγητές που διέλυσαν τη χώρα [«Drei Professoren, Vaterland verloren! είχε πει ο τεράστιος Bismark]. Απέκτησε αρμοδιότητες, αφού βγήκε στην τηλεόραση και μας ενημέρωσε με ένα πολύ ηλίθιο ύφος καθυστερημένου κατά 80% ότι δεν της έχει δώσει ο υπουργός αρμοδιότητες, εξ ου και διαθέτει άφθονο χρόνο για να βγαίνει στο γυαλί. Αμέσως μετά την απόκτηση αρμοδιοτήτων άρχισε τις αναθέσεις προμηθειών έναντι πληρωμής από το Δημόσιο, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε βρει την άκρη να προμηθευθεί τα ίδια πράγματα δωρεάν. Η Φωτεινούλα διάλεξε όλως συμπτωματικώς ως προμηθευτή μία εταιρεία, η οποία συνηθίζει να χρηματοδοτεί τις έρευνες [λέμε τώρα] του επίσης καθηγητή συζύγου της.

Η Βούλα έχασε τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για πάντα. Στους επόμενους Ολυμπιακούς θα είναι 4 χρόνια μεγαλύτερη, οπότε οι πιθανότητες να στεφθεί ολυμπιονίκης μειώνονται αισθητά. Οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι από τη μαλακία ενός χαϊδεμένου παιδιού της διαπλεκομένης πολιτικής αλητείας του τόπου.

Η Φωτεινούλα έχασε την αξιοπρέπεια της για πάντα. Δεν έχει, όμως, καμμία σημασία αυτό. Θα συνεχίσει να κινείται στον σκληρό πυρήνα του συστήματος και να περνάει καλά ως αριστερή που είναι και αντιρατσίστρια. Μήνας μπει μήνας βγει, ο μισθός θα πέφτει. Η Φωτεινούλα θα είναι πάντοτε ψηλά στη λίστα της γκλαμουριάς και της δημοσιότητας των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων, ρεπόρτερ και εκδοτών, ενώ τη Βούλα την απέσυραν από το προσκήνιο όλοι αυτοί που κοσμούσαν το επικοινωνιακό payroll της Siemens, αλλά και τους καταλόγους δανειζομένων δυσθεώρητα κονδύλια από τους ανακεφαλαιοποιούμενους τραπεζίτες, οι οποίοι δεν είναι αριστεροί, ούτε ρατσιστές, ούτε αντιρατσιστές. Είναι απλά τραπεζίτες που δεν θα ήθελαν να κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Βούλα έχει τις περιορισμένες καταθέσεις της, αν έχει, στη δική τους τράπεζα. Αντιθέτως θα έκαναν τούμπες για να υποδεχθούν τις καταθέσεις της Φωτεινούλας και των συντρόφων της, κυρίως, όμως, του συζύγου της.

Το αρμόδιο για τη διαφάνεια Τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο εξέδωσε πόρισμα επικριτικό για τη διαφθορά στη χώρα μας και το πολιτικό σύστημά μας, δεν έγραψε τίποτε για δείκτη αξιοπρέπειας. Τέτοιος δείκτης και σχετική βαθμολογία είναι ανύπαρκτοι και στους κόλπους του Συμβουλίου. Αυτό είναι εύλογο, αφού η αξιοπρέπεια δεν επιβάλλεται, ενώ η έλλειψή της δεν μπορεί να παταχθεί. Η αξιοπρέπεια γεννιέται με τον άνθρωπο ή το πολύ-πολύ ν’ αρχίσει να τον συντροφεύει από τα πρώτα μαθητικά χρόνια με τη βοήθεια και στοργή των σωστών γονιών και δασκάλων. Είναι δε τόσο εύθραυστη που εξακολουθεί να υπάρχει και να ενδυναμώνεται με κόπους και θυσίες προϊόντος του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να χαθεί για πάντα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όσο χρειάστηκε για να διαλύσουν τα όνειρα της Βούλας οι Φωτεινισίδωροι.

Πάντως, δεν αντέχω τελειώνοντας να μη γίνω χυδαίος. Δυστυχώς, το «Άντε κερά μου να πλύνεις κανά πιάτο!» που λένε τα κουτσαβάκια στο μεγάλο λιμάνι ταιριάζει γάντι στην κ. Φούλα και σε κάθε 
Φούλα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη