27 Σεπ 2012

Συνεχίζεται η κατάθεση Τσεμπερά

- Δείτε εδώ συνοπτικά όλες τις απαντήσεις της.
- Τι είπε για τον τρόπο με τον οποίο έκλεβε ο Σαξώνης.
- Τί ισχυρίστηκε για τις ευθύνες των άλλων κατηγορουμένων.
- Συνεχής ενημέρωση από ta xalia
Απαντώντας στις ερωτήσεις του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Δημήτρη Νούσιου, που ολοκληρώθηκαν στις 10.31 π.μ., η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά κατέθεσε ότι:

Δεν αναγράφεται νούμερο παραστατικού στα παραστατικά του Σαξώνη (αποδεικτικό πληρωμής). Μόνο απόδειξη του ΔΘ, που ήταν εύκολο να εκδοθεί. Για παράδειγμα για την πληρωμή του ασφαλιστικού Ταμείου έγραφε απλώς «Πληρωμή ΤΥΔΚΥ» και όχι τον αριθμό του παραστατικού του Ταμείου, όπως θα έπρεπε.
Επιταγές εκδίδονταν στο όνομα (σε διαταγή) του κλητήρα και όχι του Ταμείου ή του Σαξώνη.  Το αποδίδω στην έλλειψη διαφάνειας. Με αυτόν τον τρόπο τον ξεχρέωναν του Σαξώνη για πολλές πληρωμές, οπότε υπήρχε σύγχυση για το ποσό των χρημάτων που διαχειριζόταν.
Από την Υπηρεσία Εσόδων γνώριζαν ότι ο Σαξώνης έπαιρνε πολλά λεφτά και μάλιστα σε μετρητά οι: Θεολόγης (διαχειριστής), ο εκάστοτε Προϊστάμενος (Γκαϊτατζής) και ο Διευθυντής με την Γραμματεία του (Καραδήμος, Γκαϊτατζής). Η συμφωνία των ποσών γινόταν με αυτά τα άτομα μόνο, όπως κατέθεσαν άλλοι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι.
Οι άλλοι διαχειριστές εξόδων (Γρέγος και Σκαρμπαδώνης) έπαιρναν πολύ λιγότερα χρήματα από τον Σαξώνη. Τον όγκο της απόδοσης τον είχε ο Σαξώνης.
Γκαϊτατζής και Χατζής (διευθυντές) απάντησαν γραπτώς όταν κλήθηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου  ότι ο Σαξώνης διαχειρίστηκε επί εννέα χρόνια πολύ διαφορετικά ποσά. Ο πρώτος είπε για 21.435.000 και ο δεύτερος για 18.109.000 ευρώ.
Ακόμη και στο τέλος του Ιανουαρίου 2008, οπότε έχει αρχίσει η έρευνα στο ΔΘ γιατί έχει γίνει αντιληπτό ότι κάτι δεν πάει καλά, ο Γκαϊτατζής δίνει στον Σαξώνη μετρητά.
Υπάρχουν ανάλογες ευθύνες στα Ταμεία, που δεν έπαιρναν τα χρήματα από τις κρατήσεις.
Υπήρξε μεθόδευση, αφού μεταφέρονταν τα ποσά από τη μία στην άλλη χρονιά.
Σαξώνης πήγαινε στο ΤΥΔΚΥ ψευδείς καταστάσεις προσωπικού.
Τα εντάλματα δεν εκδίδονταν στην ώρα τους, κάτι που διευκόλυνε τον Σαξώνη. Όλοι έπρεπε να ανησυχήσουν γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Δεν είναι απλή αταξία, είναι συστηματικό, είναι μέθοδος.
6.898.000 ευρώ ήταν η διαφορά όταν παρέδωσε ο Γκόλας, γιατί συνταξιοδοτήθηκε στον Γκαϊτατζή, που ανέλαβε διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας.
Ο Σαξώνης αριθμούσε ο ίδιος τα μπλοκάκια των αποδείξεων, με τις οποίες χρεωνόταν τα μετρητά.
Στις 31.122007 υπήρχε υπόλοιπο 10 εκ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε στη συνέχεια με παραστατικά του Δήμου και όχι των φορέων που πληρώθηκαν.
Όλος ο κύκλος του Σαξώνη μέσα στο ΔΘ έλεγε ότι αυτός τα έφαγε στο ΒΟΟΜ τα λεφτά που υπεξαιρούσε.
Ο Σαξώνης είχε διαφορετικό οικονομικό στάτους από όλους τους υπαλλήλους του ΔΘ, πήγαινε στη δουλειά του με Πόρσε Καγιέν, είχε νυχτερινό κέντρο και ομάδα μπάσκετ και αυτό ήταν αδύνατο να μην το γνωρίζουν όλοι μέσα στο ΔΘ.
Ο ΔΘ ήθελε να πάρει δάνειο οπότε παρουσίαζε ψευδώς ότι είχε ελλείμματα, ότι δεν είχε πληρώσει κάποια ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές.
Στο σημείο αυτό ολοκληρώνε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής και αρχίζει τις ερωτήσεις ο συνήγορος του Σαξώνη Μάκης Καυκόλπουλος.
ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη