5 Σεπ 2012

Μήπως κάτι δεν πάει καλά;

Οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν αύριο συνάντηση με τον πρωθυπουργό όχι στη Θεσσαλονίκη αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου!...
Φαγώθηκαν όλοι οι τοπικοί άρχοντες να μην έρθει ο Πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ, να έρθει το κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά να είναι ολιγομελές και να μη βγει το βράδυ, να μείνει μόνο λίγες ώρες και να φύγει αυθημερόν, να μη μιλήσει γιατί θα...
κάνει εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα κ.α., να μην αφήσουν εν τέλει ούτε ένα ευρώ στη Θεσσαλονίκη και σε χιλιάδες επαγγελματίες, ξενοδόχους, εστιάτορες κ.α. που περιμένουν τη ΔΕΘ για να ρεφάρουν.
Ποιοι τα λέγανε αυτά; Αυτοί που παρακαλάνε καθημερινά για κονδύλια, πόρους και έργα για τη Θεσσαλονίκη!
Και ο Σαμαράς τους εισάκουσε και για να μη πλήξει ανεπανόρθωτα τη ΔΕΘ αποφάσισε να έρθει για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και να φύγει αμέσως.
Και άρχισε πάλι η γκρίνια. Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν το εννοούσε και ότι καλό είναι να έρθει τελικά το κυβερνητικό κλιμάκιο. Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι παραγωγικοί φορείς δυσαρεστήθηκαν και επίμονα ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Αν τους ικανοποιούσε όλους ο Σαμαράς θα έπρεπε να κάνει την παραμονή του και πάλι τριήμερη στη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ και για να μη δημιουργηθούν προβλήματα και παρεξηγήσεις, παρενέβη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και έκλεισε το πολυπόθητο ραντεβού με τους παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα.
Και θα γίνει μεν η συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, αλλά θα πληρώσουν εισιτήρια και ξενοδοχεία… οι Θεσσαλονικείς! Και χάρη τους κάνανε…
Αν κάνει το ίδιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι τελικά επέτυχαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης.
Και η πόλη το Σάββατο θα γεμίσει και πάλι διαδηλωτές και αστυνομικούς, κι ενδεχομένως οι γνωστοί άγνωστοι να δράσουν και πάλι καταστρέφοντας, καθώς κανένας φορέας δεν αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη, αλλά όλοι στοιχήθηκαν με τις εντυπώσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ, καθιστώντας την όποια κυβέρνηση υπεύθυνη για όλα…
Στην πράξη όμως απεκαλύφθη ποιος σέβεται την πόλη και τη ΔΕΘ και ποιος όχι. Ποιος πραγματικά είναι η αιτία και ποιος όχι.
Και τώρα που δήθεν εξέλειπε η αιτία, την αναζητούνε και πάλι ασμένως στην Αθήνα, πληρώνοντας από την τσέπη τους…
Μήπως κάτι δεν πάει καλά;;;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη