27 Σεπ 2012

Είναι δυνατόν να μένει αυτή η ερώτηση αναπάντητη;

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος ζει φυγόδικος, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αθήνα, παρότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς μετατροπή και δικαίωμα αναστολής για "ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατά συρροή". 
Ερώτηση για τη μη εκτέλεση τελεσίδικης Δικαστικής απόφασης του Ιωάννη Καρούζου που..
φυγοδικεί ενώ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Στην ερώτηση, επικαλούνται το δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, σύμφωνα με το οποίο «ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Κατόπιν τούτου πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος με την υπ. αρίθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) καταδικάσθηκε σε ποινή καθείρξεως οκτώ ετών , άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί τριετία . Η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουϊτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών !.», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και ζητούν:
  • Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την αδράνεια των διωκτικών αρχών που προϊσταται. Ειδικότερα ερωτάται τι συνέτρεξε και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης οκτώ ετών , και δη άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος , του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Πειραιώς γα τον Ιωάννη Καρούζο . Επίσης,
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και πώς. Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου;»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη