10 Σεπ 2012

Νέα παραλία Θεσσαλονίκης: ο προοδευτικός πολιτισμός του κ. Μπουτάρη.

Άρθρο αναγνώστη για την κατάσταση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης
Από την ημέρα της εκλογής του κ. Μπουτάρη στο αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι «προοδευτικές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» της πόλης αναφωνούσαν με ανακούφιση ότι επιτέλους φύσηξε άνεμος ανανέωσης στην πόλη. Φίλοι, στο χώρο της αριστεράς, μου...
έλεγαν με έμφαση ότι έφυγε το «παπαδαριό» από το δήμο και τώρα ο νέος δήμαρχος θα σπάσει τα συντηρητικά δεσμά.

Μετά λοιπόν από τα πρώτα δείγματα πολιτισμού του νέου δημάρχου, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βούλιαξε και η «φυτοτεχνική διαμόρφωση» με τις πεταμένες γλάστρες στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, αναδείχθηκε και η προσήλωση του νέου δημάρχου στη διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας.
Έτσι λοιπόν, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου έχουν προβλεφθεί όλες οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες έτσι ώστε η πρόσβαση να είναι απολύτως ελεγχόμενη από κάθε είδους τροχοφόρο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει διάφορα εδέσματα από δεκάδες μικροπωλητές που καταλαμβάνουν με τα τρέιλορ τους το καινούργιο χυτό δάπεδο.

Δεν εξετάζω αν οι πωλητές με τα τρέιλορ-υπερπαραγωγές έχουν άδεια για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Άλλωστε ο Δήμαρχος μας δεν έχει χρόνο για τέτοια αφού μελετάει εντατικά τη νεότερη ιστορία της Τουρκίας. Αναρωτιέμαι όμως: πως βρίσκουν τρόπο οι μικροπωλητές και βάζουν τα τρέιλορ μέσα στη νέα παραλία αφού υπάρχουν παντού κολωνάκια που κλειδώνουν από το δήμο Θεσσαλονίκης? Υπάρχει κάποια νέου τύπου, «προοδευτική» άδεια που δεν γνωρίζω ως κακόπιστος συντηρητικός? Ποιος είναι ο υπάλληλος του δήμου που ξεκλειδώνει τα κολωνάκια για να μπαίνουν και να βγαίνουν τα τρέιλορ?

Πολλοί φίλοι θα μου πουν: «και τι σε πειράζουν εσένα, ένα μεροκάματο βγάζουν οι άνθρωποι». Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης αποτελεί το μοναδικό σημείο της πόλης που δεν είναι διάχυτη η μιζέρια και η κακομοιριά. Είναι το μοναδικό σημείο που μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου και να ξεφύγεις, έστω και για λίγο από την αβάσταχτη καθημερινότητα. Η εικόνα αυτή, με τον απίστευτο θόρυβο από τις γεννήτριες και την οπτική – αισθητική ρύπανση είναι θλιβερή και ακυρώνει το σκοπό του έργου.

Επιτελούς κύριε Μπουτάρη, αφήστε τις ψευτοπροοδευτικές κορώνες και τους λεκτικούς ακροβατισμούς και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης. Καθαρίστε τη νέα παραλία από τα σκουπίδια, ποτίστε τους κήπους (κατάφερε ακόμα και τα αρωματικά - ξηρανθεκτικά φυτά στον κήπο της μνήμης να ξεραίνει ο κυρ-Γιάννης), πείτε στον υπάλληλο να προσέχει πότε και σε ποιους ανοίγει τα κολωνάκια της νέας παραλίας και … ανοίξτε επιτέλους αυτά τα έρημα τα αναψυκτήρια που χρησιμεύουν μόνο ως καμβάς για graffiti!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Άνθιμος Ζαχαριάδης – Msc Δασολόγος, Περιβαλλοντολόγος





δείτε και:

Φοβερό φωτογραφικό ρεπορτάζ αναγνώστη από τη Θεσσαλονίκη

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη