11 Σεπ 2012

Στην Ελλάδα τα χειρότερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Κρίμα να μη βαθμολογούνται οι καταλήψεις και η αποτελεσματικότητα στο βόλεμα γκομενακίων! Θα ήμασταν πρώτοι και με διαφορά.

Στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας του QS World University Ranking κατατάσσονται τα ελληνικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τη,,
λίστα της διεθνούς αξιολόγησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στις θέσεις 501-550, το.. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 451-500 (http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2012?page=18), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 601+ σε σύνολο 700 Πανεπιστημίων.


Την κατάσταση φαίνεται να σώζει έστω και για λίγο το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, που βρίσκεται στις θέσεις 401-500.

Η λίστα «QS World University Ranking» συντάσσεται από το 2004, θεωρείται από τις πλέον έγκυρες και καταρτίζεται βάσει έξι κριτηρίων: τη φήμη των Ιδρυμάτων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον κόσμο τής αγοράς, την αναλογία καθηγητών/ φοιτητών, τις αναφορές σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και διεθνή ΜΜΕ, τον διεθνή προσανατολισμό τους και τον αριθμό των ξένων φοιτητών.

Κορυφαίο πανεπιστήμιου του κόσμου για φέτος, αναδείχθηκε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ ακολουθούν τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Χάρβαρντ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη