28 Σεπ 2012

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

του Βλάση Γωγούση
Παραθέτω φίλοι/ες μου , (εναλλάξ) α) στοιχεία από την οργισμένη απάντησή της απέναντι στους λιβελλογράφους που επιχειρούν να την εμπλέξουν σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής , β) από το βιογραφικό της ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ, και γ) από δικές μου παρατηρήσεις- παρεμβάσεις (καλοπροαίρετες, σας ορκίζομαι !).


« Σχετικά με την αναφορά του ονόματός μου σε λίστες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ( γράφει ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ η Μαριλίζα στον ηλεκτρονικό τύπο http://taxalia.blogspot.com/2012/09/blog-post_6535.html) , θέλω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω ότι η πολιτική μου διαδρομή υπήρξε πάντα διαφανής και κρυστάλλινη, όπως και η περιουσιακή μου κατάσταση που αποτυπώνεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες, που έχουν εξάλλου δημοσιευθεί .».

Αυτά τα είπε η Μαριλίζα , δεν τα είπα εγώ, εγώ ,απλώς, έψαξα στο Google και βρήκα την κομματικοπολιτικοεπαγγελματική της ανέλιξη , την οποία και σας παραθέτω , επακριβώς :.

« Το 1986 ξεκίνησε να εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ της εμπιστεύτηκε τη θέση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων (1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992).
Από το 1991 έως το 1995 εργάστηκε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (1995-1999)
( Παρένθεση του Βλάση Γωγούση: Όλες αυτές οι αναθέσεις , φίλοι αναγνώστες, συνοδεύονταν προφανώς, από παχυλές απολαβές ,οι οποίες άρχισαν να δίνονται σ`ένα κοριτσόπουλο 26 χρόνων , με ισχυρό όπλο την κομματική του προσήλωση και την εμπιστοσύνη που της είχε ο ΑΝΔΡΕΑΣ !)
- « Στην πλούσια και μακρά κομματική της διαδρομή ( συνεχίζω να διαβάζω στο βιογραφικό της ) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Εθνικού Συμβουλίου , μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος
Το 2005, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά από πρόταση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,τη φορά αυτή, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε αυτή τη θέση μέχρι το Δεκέμβριο του 2006
Από το 2002 έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στις Ευρωεκλογές του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .
.
Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 διετέλεσε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

( ….Ξανά παρέμβαση του Βλάση Γωγούση ,που ήδη βγήκε απ` τα ρούχα του διαβάζοντας την ραγδαία ανοδική πορεία της χαρισματικής Μαριλίζας, με την προώθηση άλλοτε απ` τον ΑΝΔΡΕΑ και άλλοτε από τον απόγονό του, τον και «ΓΑΠ» επονομαζόμενο ) !

« Δεν μου λέτε κυρία Ξενο-τέλος πάντων ας μη μακρυγορώ- με ποια κριτήρια, με ποια εμπειρία σας γύρω από ιατρικά θέματα, με ποια προσόντα επιλεγήκατε εσείς ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ( άκουσον,άκουσον , Υπουργός Υγείας η Μαριλίνα – μνημειώδης θα μείνει η ….αυτοθυσία της να προτείνει τον (δεξιό) βραχίονα της ( αν θυμάμαι καλά ) για να υποστεί τον αντιγριππικό εμβολιασμό λόγω της γρίππης των πτηνών που στοίχησε 50 εκατομμύρια ΕΥΡΩ χωρίς τελικά να εξαντληθούν - για νάμαι δίκαιος ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας , με την εισήγηση των καλών συνεργατών του τα είχαν αγοράσει - η Μαριλίνα απλώς θυσίασε τον βραχίονα προς προτροπή για καθολικό εμβολιασμό, εις μάτην ,βέβαια !).

Συνεχίζω , λοιπόν και επαναλαμβάνω :
-« Γιατί επιλεγήκατε εσείς ως Υπουργός Υγείας και όχι ….ΕΓΩ ,
εγώ ,που και έμπειρος γιατρός ήμουνα και αξιόλογους επιστημονικούς τίτλους κατείχα αλλά και πετυχημένος Γενικός αρχίατρος της ΔΕΗ για ολόκληρη την Ελλάδα- επί σειρά ετών - διετέλεσα ( μοναδικό μου μειονέκτημα, βέβαια ,το γεγονός ότι την θέση του αρχιάτρου την κατέκτησα κατόπιν δικαστικής αγωγής που υπέβαλα ( και την κέρδισα !) , διότι οι φίλα προσκείμενοι προς τους εκάστοτε κυβερνώντες με…πηδούσαν ιεραρχικά ! ) ».

Και το βιογραφικό της Μαριλίζας συνεχίζει:

« Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών .
και καταλήγει :
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι ξανά υποψήφια βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ηςΜαΐου 2012 .»

" Από την πλευρά μου , καταλήγει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ οργισμένη ανακοίνωσή της , επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε έννομο δικαίωμα μου στο βαθμό που οι αναφορές στο πρόσωπό μου θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου ".

Κατανοητή η οργή και η έκρηξη της τέως Υπουργού και σκληροπυρηνικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ αλλά ενώ ετοιμαζόμουν να χειροκροτήσω , νάσου και ξεφυτρώνει το παρακάτω δημοσίευμα στον « ΕΝΙΚΟ» :

« Πολύ κοντά στην προσχώρηση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρίσκεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς οι συζητήσεις με την Κουμουνδούρου βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.
Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ η είδηση έχει ανάψει φωτιές και οι πολιτικοί της φίλοι έχουν αναλάβει να την αποτρέψουν από την απόφασή της».

( Ξανά παρέμβαση Γωγούση , τρίτη , φαρμακερή και …τελευταία ) :

« Εγώ τώρα τι να πω, απλώς εύχομαι να μην τρίζουν τα κόκαλα του….ΑΝΔΡΕΑ !!

Αυτά
και ες αύριον τα σπουδαιότερα

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη