25 Σεπ 2012

Αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης

Ο Δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων τη Τετάρτη 26/9/12. Μια αποχή που χωρίς να παρατείνει την δεινή οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος και ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοι, έχει ως σκοπό να δείξει τη στήριξη του κλάδου στο «αφαιμαγμένο» Έλληνα πολίτη και συγχρόνως να απαντήσει στις...
εντυπώσεις που «εκ του πονηρού» δημιουργούνται, για το σύνολο των δικηγόρων, στη προσπάθεια να βρούνε όλοι αυτοί που φταίνε εξιλαστήρια θύματα σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Οι δικηγόροι, λοιπόν, είναι μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Τα επώδυνα οικονομικά μέτρα θίγουν και τους ίδιους, μαζί με το σύνολο των ελλήνων πολιτών. Και φυσικά οι δικηγόροι δεν δημιούργησαν το πρόβλημα, όπως μερικοί επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι ελάχιστες και αυτονόητα κατακριτέες εξαιρέσεις, τολμούν να υποστηρίζουν, συκοφαντώντας ολόκληρο το δικηγορικό σώμα.
Με τον τρόπο που επιβάλλονται, τα μέτρα δεν είναι μόνο άδικα αλλά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας για τη λύση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, καθώς μέχρι τώρα πολλά από αυτά απλά επιτείνουν τη κατάσταση δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

Οι δικηγόροι καθημερινά έρχονται σε επαφή με τον έλληνα πολίτη. Διαπιστώνουν τα προβλήματά του και την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Του συμπαρίστανται ειλικρινά και προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που απέχουμε την 26/9/2012. Για να δείξουμε σ΄ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά και σ΄ αυτούς, που πολιτικά ανέξοδα κρίνουν  "δικαίους και αδίκους", ότι οι έλληνες δικηγόροι μαζί με τους έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλες θυσίες και το μόνο που θα δεχθούν είναι πολιτικές επιλογές που θα τερματίζουν επιτέλους τη κρίση, χωρίς την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.           

Νίκος Βαλεργάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.Θ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη