12 Σεπ 2012

Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σφράγιση της κατάληψης ΔΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ - Για εκκένωση Κατάληψης ΔΕΛΤΑ
"Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού -σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Δένδια- η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό σόου άνευ προηγουμένου, εισβάλλοντας και εκκενώνοντας την Κατάληψη Δέλτα. Μάλιστα ..
οι αστυνομικές αρχές επέλεξαν να αποτυπώσουν σε ένα άνευ ουσίας video (δείτε το εδώ) την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνοπλοι άνδρες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, και έδιναν την εικόνα εμπόλεμης ζώνης για ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ, στεγάζεται από το 2007 στο κτίριο των πρώην εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε αφεθεί ερειπωμένο για χρόνια, παρά το γεγονός ότι η επαναλειτουργία των εστιών αποτελεί πάγιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος.

Όλα αυτά τα χρόνια η “Δέλτα” λειτουργούσε ως αυτοοργανωμένος, ελεύθερος κοινωνικός χώρος, καλύπτοντας τις ανάγκες στέγασης δεκάδων νέων ανθρώπων, διέθετε οργανωμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα μουσικής, ενώ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία της.

Αντίθετα οι ένοικοι με συνέπεια συντηρούσαν ένα κτίριο που το Ελληνικό Δημόσιο επιδεικτικά άφηνε να καταστρέφεται, παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες αξιοποίησης του κτιρίου από τη διοίκηση του ΤΕΙ -όπως αυτή έχει δεσμευτεί- και πιστεύουμε ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας των εστιών, ιδιαίτερα σήμερα που ακόμη και η στέγαση των φοιτητών αποτελεί διακύβευμα."


(Ανα)κατάληψη ΔΕΛΤΑ: Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη