28 Σεπ 2012

H κόντρα Μπουτάρη - Μάτη και οι ιερές αγελάδες

Βάζει πλώρη για επόμενος δήμαρχος ο Μάτης, που δουλεύει όσο όλοι οι άλλοι μαζί
Τα ΄σπασαν "Οικολόγοι" και "Πρωτοβουλία" στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής των Οικολόγων (Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη) Χρήστος Μάτης, κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές και ήδη ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για διάφορες υποθέσεις οικονομικής κακοδιαχείρισης από..
τη διοίκηση Μπουτάρη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Οικολόγοι, είχαν συνταχθεί με την "Πρωτοβουλία" στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της 7-11-2010 (την πρώτη Κυριακή ο Μπουτάρης πήρε 33,58% και τη δεύτερη 50,16%).

Σήμερα, ο Χρήστος Μάτης, διένειμε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

"η ευχή που δώσαμε στο Γιάννη Μπουτάρη ως υποψήφιο δήμαρχο ‘’να έχει την ευκαιρία’’ να εφαρμόσει όσα δεσμεύτηκε απέναντι μας στο διάλογο δύο μέρες πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών, ήταν μία ειλικρινής ευχή. Απλώς όσοι πάνε να διοικήσουν σήμερα με μοντέλα της προηγούμενης δεκαετίας, είναι καταδικασμένοι να βουλιάξουν. Δεν θα πάρουν όμως μαζί τους την ελπίδα για μία ανθρώπινη πόλη, για μία πόλη για μας, Όσοι θέλουν να τους στηρίξουν, ας πάνε μάρτυρες στα δικαστήρια, αν χρειαστεί. Απλώς είναι πλέον πολύ λίγοι".


ενώ ο ίδιος δήλωνε πριν από μερικές μέρες:

«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει: «Εκ του αποτελέσματος και της εμπειρίας πασιφανές πως με… μαγικά, με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και με πολιτικολογίες δεν επιλύονται σωρευμένα προβλήματα ετών».
Ας σταματήσει λοιπόν τα μαγικά και τα ταχυδακτυλουργικά, που διαρκώς προσκρούουν σε προβλήματα, τα οποία μόνο η ίδια δεν έβλεπε όταν έκανε τις επιλογές της.
Μόνο η διοίκηση επιμένει πεισματικά σε πρακτικές, που μονίμως απορρίπτονται από τις ελεγκτικές αρχές -από την αποκεντρωμένη διοίκηση ή το ελεγκτικό συνέδριο- και επιτείνουν τα προβλήματα.
Κι ας μην κατηγορεί την αντιπολίτευση, ότι έχει ως στόχο «την ακύρωση εν τέλει του έργου της καθαριότητας.
Όποιος κυκλοφορεί έστω και ελάχιστα στην πόλη, βλέπει, όπως έχει παραδεχτεί και ο δήμαρχος, ότι τα έχει καταφέρει μια χαρά μόνη της να ακυρώσει το έργο της καθαριότητας, που πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα κάθε διοίκησης.
Κι αυτό χωρίς την ενεργοποίηση των πολιτών δεν επιτυγχάνεται, όση συνδρομή από εταιρείες και αν έχει ο δήμος.
Η διοίκηση πρέπει να απαντήσει επιτέλους καθαρά:
-Που βρίσκεται η ανάθεση των 2,3 εκ. ευρώ για τις επισκευές των οχημάτων του δήμου;
-Σκοπεύει να νοικιάσει απορριμματοφόρα;
Και με την ευκαιρία, μιας και μιλάμε για επιχειρηματικότητα, μήπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει, πώς γίνεται και η διάθεση για συνδρομή να προκαλείται σε εταιρείες λίγο πριν ο δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύξει διαγωνισμούς στο επιχειρηματικό τους πεδίο;"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη