Σε απάντηση του ξενόδουλου, δοσιλογικού κράτους που συνέλαβε μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία «τόλμησε» να φωτογραφηθεί με μια …ελληνική σημαία πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανάλαβε να οργανώσει μια δράση αντίστασης απέναντι σε..
όποιους κατοχικούς νόμους απαγορεύουν στους Έλληνες πολίτες να φέρουν την ελληνική σημαία σε αρχαιολογικούς χώρους.
Το πρωί της Κυριακής, 09/09/2012, περίπου 100 Επαμίτες, συνακολουθούμενοι και από άλλους πολίτες, εξόρμησαν πάνω στον ιερό βράχο κρατώντας ελληνικές σημαίες, δηλώνοντας μ’ αυτή τη συμβολική δράση ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συμμορφωθεί ποτέ στις επιταγές των ντόπιων και ξένων "επικυρίαρχων" σχετικά με το πού επιτρέπεται ή όχι να αναρτώνται τα Ιερά μας Σύμβολα.
Το εγχείρημα ενείχε και τις δυσκολίες του, αφού οι «πορτιέρηδες» του Παρθενώνα απαίτησαν την καταβολή αντιτίμου 12 ευρώ για την είσοδο στον χώρο. Κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτό για έναν βασικό λόγο: διότι οι εισπράξεις όλων των αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας έχουν ήδη δεσμευτεί από του Τροϊκανούς προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων. Αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε εισιτήριο για την πολιτιστική μας κληρονομιά και, το χειρότερο, αυτά τα χρήματα να καταλήγουν τελικά σε εξωχώριες τσέπες!
Οι διαπραγματεύσεις με τους φύλακες για το αν θα καταβληθεί το αντίτιμο δεν απέδωσαν, οπότε τελικά, με μια οργανωμένη εφόρμηση, το πλήθος εισέβαλε με τον όγκο του στον αρχαιολογικό χώρο. Ούτε το αστυνομικό κλιμάκιο που βρισκόταν εκεί δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μα ούτε και μια εντεταλμένη αρχαιολόγος, που επιχείρησε να πείσει τους «εισβολείς» ότι απαγορεύεται να σηκώσουν ελληνικές σημαίες, δεν κατάφερε να βρει πειστικά επιχειρήματα.
Μέσα σε λίγα λεπτά, καμιά πενηνταριά ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν στον αέρα υπό των ήχο του εθνικού ύμνου, που εκατό και πλέον στόματα τραγουδούσαν βροντερά.
Το μήνυμα είναι σαφές προς τους ξένους επικυρίαρχους και τα ντόπια τσιράκια τους. Αυτό το χώμα είναι δικό μας, και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υψώνουμε τη Γαλανόλευκη και να ψάλλουμε τον Εθνικό μας ύμνο σαν φόρο τιμής σε αυτούς που χύσανε το αίμα τους για να μας το παραδώσουν.