9 Οκτ 2012

Οι 6 ώρες που δεν θα αλλάξουν την Ελλάδα

Σήμερα έρχεται η Καγκελάριος της Γερμανίας, κα Μέρκελ, για μια επίσκεψη "εργασίας" 6 ωρών. Στην ουσία έρχεται για να βγει φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τσιμπήσει κάτι. Θα πει και δυο καλά λογάκια για τις θυσίες μας, (ελπίζω μόνο να μην πει ότι πονάει, καθώς δεν παίζει ρόλο ακόμα και ειλικρινώς να το λέει) και ...
αυτό είναι όλο.

Στην ουσία η κα Μέρκελ και για δικούς της λόγους κάνει αυτό το ταξίδι το οποίο όμως για εμάς τους πολίτες της Ελλάδας δεν έχει απολύτως καμία ουσία. Ούτε θα συναντήσει κάποιους που θα της πουν την πραγματική κατάσταση της χώρας, ούτε θα είχε κανένα νόημα καθώς οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάτι με τον Σαμαρά, γνωρίζουμε ότι δεν φέρνει κάτι καινούριο. Οπότε για πιο λόγο να ασχοληθούμε; Μόνο για να πούμε ότι αυτή η μέρα είναι χαμένη για το κέντρο της Αθήνας.

Το μόνο που έχει ουσία σήμερα είναι ότι πρέπει να θυμηθούμε πως η Μέρκελ δεν μας έχει κάνει κάτι. Είναι Γερμανίδα. Το πρόβλημά μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί. Όχι οι Γερμανοί.

Το πρόβλημά μας είναι η απραξία πάνω σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις (καταπολέμηση διαφθοράς και γραφειοκρατίας) και η συνέχιση του φαύλου κύκλου περικοπών και ύφεσης. Αυτά είναι Ελληνικά κατορθώματα και όσο και να θέλουμε να τα φορτώσουμε σε άλλους, δεν γίνεται. Επίσης αυτή η επιμονή μας να περιμένουμε τον από μηχανής θεό για να μας σώσει πρέπει να σταματήσει.

Ως Έλληνας εύχομαι πάντως στην κα Μέρκελ να περάσει ένα ευχάριστο εξάωρο στην Αθήνα χωρίς απρόοπτα. Είναι το περισσότερο που θα μπορούσε να αποκομίσει και εκείνη και εμείς.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη