15 Οκτ 2012

Καταγγέλουν τον Σίμο Δανιηλίδη...

Ανακοίνωση του Δημήτρη Ζιγκερίδη.
Καταγγελία του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου ότι προσπάθησε να εξαπατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να... 

μετατρέψει χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, προς εξυπηρέτηση γνωστού μεγαλοεργολάβου.
Συγκεκριμένα στις 27/8/12 έφερε στη συνεδρίαση του σώματος, θέμα προς ψήφιση, όπου ζητούσαν να επιτραπεί στον συγκεκριμένο εργολάβο να διαμορφώσει με δικά του έξοδα τον χώρο πρασίνου (που βρίσκεται δίπλα σε καταστήματα ιδιοκτησίας του).
Στη συνεδρίαση αυτή το σύνολο της αντιπολίτευσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις και τους φόβους του για τη σκοπιμότητα της «δωρεάς» και τις διαθέσεις του εν λόγω εργολάβου, γι’ αυτό και το καταψήφισε.
Η διοίκηση δια στόματος Δημάρχου και υπεύθυνου αντιδημάρχου, διαβεβαίωναν με κάθε τρόπο πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν πρώτα δεν εγκριθεί η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία και δεν ακολουθηθούν νομότυπα όλες οι διαδικασίες.
Το αποτέλεσμα ήταν τελικά, ο ιδιοκτήτης των εφαπτόμενων καταστημάτων να ξεκινήσει την διαμόρφωση του χαρακτηρισμένου χώρου πρασίνου σε χώρο στάθμευσης.
Με την παρέμβαση δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το έργο βέβαια σταμάτησε.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν:
1. Την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να εξαπατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ γνώριζαν τις προθέσεις του εργολάβου
2. Ευθύνονται γιατί επέτρεψαν τον εργολάβο να προχωρήσει τις παράνομες εργασίες ενώ δεν υπήρχε ούτε άδεια της πολεοδομίας
3. Σε γνώση της διοίκησης επέτρεψαν τον εργολάβο να καταπατήσει τον χώρο πρασίνου όπως και έναν πεζόδρομο που υπάρχει για να τον μετατρέψει σε χώρο παρκινγκ για τα μαγαζιά του.
Απαιτούμε
• την παύση κάθε εργασίας στον χώρο πρασίνου του δήμου στη δημοτική ενότητα Πεύκων(ΟΤ …)
• την παραίτηση και την ποινική καταδίκη των υπευθύνων
• να δοθεί άμεσα εντολή για την εκπόνηση μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη διαμόρφωση του χαρακτηρισμένου χώρου πρασίνου και των πεζόδρομων στο εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη