17 Οκτ 2012

Κανένα φράγκο θα φέρετε;

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με διάφορα "ιδρύματα", διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ως κύριο θέμα, την ..Εβραϊκή ταυτότητα της πόλης. Διαβάζοντας ..
κανείς που δεν ξέρει ιστορία, νομίζει ότι απελευθερώθηκε η Ιερουσαλήμ από τους Βούλγαρους ή κάτι τέτοιο.

Και βεβαίως η Θεσσαλονίκη είχε Εβραίους οι οποίοι ήρθαν σε αυτή το 1492 και έδωσαν ζωντάνια, την έκαναν σημαντικό εμπορικό κέντρο και βεβαίως δικαιούνται της εκτίμησης και της αγάπης μας.

Αλλά αυτό το καραγκιοζλίκι των ιδρυμάτων και των "ακαδημαϊκών" να ξερογλείφονται διαγκωνιζόμενοι ποιός αγαπάει περισσότερο τους Εβραίους, εκτός από περιττό, είναι απολύτως γελοίο. 

Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι Εβραίοι συμπατριώτες μας (Έλληνες πατριώτες είναι κι αυτοί και αγαπούν την πόλη), έχουν σιχαθεί το ατέλειωτο γλύψιμο των υποτακτικών.
Δεν είναι δα και το πιό ευχάριστο θέαμα, να βλέπεις κάποιον να σε κυνηγάει όλη μέρα, με τη γλώσσα προτεταμένη, έτοιμη να σου γλύψει ραγιάδικα την πατούσα, μέχρι να τη γυαλίσει!

Μη σπρώχνεστε ρε παιδιά, όλοι θα πάρετε! Όλους θα σας αξιοποιήσουν οι Εβραίοι, όλοι θα γίνεται τακτικοί καθηγητές και Δήμαρχοι. Μην αγχώνεστε όμως...χαλλαρά!

Κανένα Εβραϊκό φράγκο θα φέρετε όλοι εσείς οι γλύφτες;

Φώτης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη