2 Οκτ 2012

Θα έχει τελειωμό αυτός ο κατήφορος;

Γράφει για Τα Χάλια του συστήματος "μεταπολίτευση"... ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Διάβασα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 30.092.2012 άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο του κ. Χρ. Γιανναρά με τον τίτλο «Σφάγια στον βωμό του πελατειακού κράτους». Παραθέτω μικρό χωρίο:
«Oι δανειστές εκμεταλλεύονται το προφανέστατο: Oτι στην Eλλάδα οι εμπορευόμενοι την εξουσία, οι κομματικές συντεχνίες, παραιτήθηκαν ακόμα και από την εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, προκειμένου να παραμείνει το κράτος πελατειακό:
Δηλαδή να συνεχίσει το κράτος να σιτίζει την εκλογική τους πελατεία, να είναι φέουδο, έστω χρεοκοπημένο, έστω νεκρωμένο και αποσυντεθειμένο αλλά πάντως φέουδο, της κομματικής αυθαιρεσίας.
Nα είναι οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα πραιτωριανοί (ή τα SS) της τυραννικής καταδυνάστευσης της κοινωνίας από τα κόμματα. Nα είναι οι κομματικές νεολαίες γενίτσαροι ανεξέλεγκτης ασυδοσίας στα πανεπιστήμια και στα σχολιά. Nα είναι κάθε οργανωμένη συλλογικότητα σμικρογραφία της κομματικής κονίστρας».
Τελειώνοντας την ανάγνωση του υπέροχου άρθρου σκέφτηκα τις χιλιάδες περιπτώσεων των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και κομματικών οργάνων που μας ταλανίζουν. Πήγε το μυαλό μου σε ένα μικρό παράδειγμα από τον επαγγελματικό μου χώρο.
Καθώς ξεφύλλιζα μια μέρα κατά τη συνήθειά μου τον Νομικό Τύπο έπεσε το μάτι μου σε μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι όταν ο διάδικος εμπαίζεται από τον δικηγόρο του και εν τέλει ανακαλύπτει ότι ο δικηγόρος του έπαψε να έχει τη δικηγορική ιδιότητα χωρίς να ενημερώσει τον πελάτη, με αποτέλεσμα να ερημοδικήσει ο τελευταίος κατά την ορισθείσα μετ’ αναβολή δικάσιμο, τότε ο ερημοδικήσας διάδικος έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή ερημοδικίας κατά της απόφασης που εκδόθηκε ερήμην του. Κέντρισε το ενδιαφέρον μου η απόφαση και έψαξα λίγο το θέμα για να ανακαλύψω ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε καταδικασθεί αμετακλήτως την 28.06.2003 από το Εφετείο Αθηνών σε ποινή, η ο ποία επαγόταν έκπτωση από το λειτούργημα. Ο κ. υπουργός επί της Δικαιοσύνης, όμως, εξέδωσε την απόφαση, με την οποία διαγράφηκε ο εν λόγω δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μόλις την 30.06.2005. Δύο ολόκληρα χρόνια για να εκπαραθυρωθεί από το δικηγορικό σώμα ο επίορκος λειτουργός της Θέμιδος.
Τί μπορώ πια να περιμένω από αυτό το κωλοκράτος;
Να περιμένω να τα «αλλάξει όλα» ο Αντωνάκης ο συνεταίρος του Γιωργάκη που μου έλεγε να τον εμπιστευθώ;
Ιφικράτης και πάλι Ιφικράτης. Φωτιά και τσεκούρι.
Αν δεν ξεριζωθεί συθέμελα αυτό το ανοσιούργημα  της μεταπολίτευσης, δεν υπάρχει σωτηρία.

Σωτήριος Καλαμίτσης 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη