1 Οκτ 2012

Ζορίζουν τα πράγματα για τον Γκρούεφσκι που ψάχνει σωσίβιο σε γελοιότητες

Γιατί στήθηκε το σκηνικό με τη δήθεν δολοφονία Σκοπιανού στη Θεσσαλονίκη
Η προβοκάτσια είναι το αγαπημένο σπορ των Σλάβων, το οποίο αργότερα εξάσκησαν και οι Οθωμανοί. Η αντιπολίτευση στα Σκόπια, θα υποβάλλει πρόταση μομφής, οι Αλβανοί γκρινιάζουν όλο και περισσότερο, οι πρώτες σκέψεις για προσφυγή στο ΔΝΤ είναι γεγονός κι έτσι εφευρέθηκε ο Σαμαρτζίεφ. Ένας μυθομανής κουτοπόνηρος Φλωρινιώτης νεαρός, έγραψε ....


σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "ένας ξάδερφός του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου". Ο μακρινός ξάδερφός του όντως νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά από άλλη άσχετη αιτία: είχε ατύχημα με μηχανή και φοβόταν να το πεί στους γονείς του.

Το σχόλιό του Στυλιανού Σαμαρτζή, είδε παμπόνηρος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας netpress της FYROM, ο οποίος τηλεφώνησε στο νοσοκομείο, υποδυόμενος τον συγγενή του Αλέξανδρου Σαμαρτζή και ζήτησε να μάθει αν όντως νοσηλεύεται ασθενής με τέτοιο όνομα. Το νοσοκομείο απάντησε φυσικά καταφατικά, χωρίς άλλες λεπτομέρειες και ο δημοσιογράφος άδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσει κλίμα έντασης με την Ελλάδα, για εσωτερική κατανάλωση.

Έτσι, μετέτρεψε τον ελαφρύ τραυματισμό του νερού -από άσχετη ατία- σε "δολοφονία από ακροδεξιούς", χωρίς κανείς να του μεταφέρει τέτοια πληροφορία !!!

Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ.Δελαβέκουρα (που γνωρίζει άριστα τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και εδικά το "μακεδονικό"), αλλά τα ΜΜΕ των Σκοπίων, που πρόσκεινται στην εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι, συνέχισαν να αφήνουν αιχμές.
Βεβαίως, γνώριζαν ότι η είδηση είναι πλαστή! 

Ο Στυλιανός Σαμαρτζίεφ, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίζει την πλάκα, καθώς έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί για "διατάραξη σχέσεων με άλλη χώρα" (όπως συνέβει με άλλον blogger που έστειλε δήθεν μήνυμα της κ.Ξενογιαννακοπούλου σε Τούρκους διπλωμάτες - θυμηθείτε την υπόθεση εδώ).
Ενημέρωσε τον δημοσιογράφο, ότι ο ξάδερφός του δεν πέθανε (!!!), στην πραγματικότητα ήταν μια χαρά, αλλά οι εφημερίδες των Σκοπίων, συνέχισαν να κρατούν το θέμα ψηλά, με ψέμματα. Στο τέλος, ο νεαρός τρομοκρατημένος με την έκταση που έλαβε το θέμα, έσβησε όλα τα ίχνη του στο διαδίκτυο.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι λοιπόν, που βλέπει την κυβέρνησή του να τρίζει, βγήκε κερδισμένος προσωρινά, αφού έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε φανταστικούς εχθρούς.
Τακτική που εφαρμόζει κατά κόρον η Άγκυρα, όποτε έχει εσωτερικά προβλήματα, δημιουργώντας ένταση στο Αιγαίο.
Ευτυχώς όμως, όλο και αυξάνονται οι φωνές στα Σκόπια, που λένε ότι πρέπει να σταματήσει η παρανοϊκή πολιτική Γκρούεφσκι, στις ελληνοσκοπιανές σχέσεις και υπήρξαν πολλοί, που καταδίκασαν τη διασπορά της ψευδούς είδησης και μάλιστα με περίσσεια ειρωνία.

Β.Π. / taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη