4 Οκτ 2012

Αποκαλύφθηκε το μεγάλο λάθος της Τσεμπερά!!!

Αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στο Δικαστήριο, που δικάζει το πολύκροτο "σκάνδαλο Σαξώνη", ποιο ήταν το μεγάλο λάθος (ή ένα από τα λάθη της), που έκανε η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά και την οδήγησε σε έναν λανθασμένο τρόπο σκέψης, ο οποίος στη συνέχεια οδήγησε την..
όλη δικαστική διερεύνηση σε παντελώς στρεβλές κατευθύνσεις!

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, η κ. Τσεμπερά χαρακτήρισε μία σειρά από κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Βασ. Παπαγεωργόπουλου ως ύποπτες για διακίνηση μαύρου χρήματος, επειδή οι τράπεζες (για δικούς τους λόγους) τις κατέγραφαν πάντα ως κινήσεις μετρητών και όχι ως κινήσεις επιταγών, που ήταν!
Η υπεράσπιση του τέως δημάρχου παρουσίασε σειρά από έγγραφα από τα οποία αποδείχθηκε ότι μία σειρά από κινήσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένη αφού γινόταν από μεταφορές ποσών από άλλους λογαριασμούς σε άλλους, από πώληση μετοχών και ρευστοποίηση συναλλάγματος. Όταν ένα ποσό πήγαινε σε νέο λογαριασμό η Τράπεζα σημείωνε, στα δικά της παραστατικά ότι το εισέπρατε σε μετρητά, ενώ στην πραγματικότητα το έπαιρνε με επιταγή.
Είναι γνωστό, ότι οι Τράπεζες ακολουθούν αυτήν την τεχνική προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους, δηλ. να μην ισχύσει το λεγόμενο βαλέρ.
Η τεχνική αυτή φαίνεται να μπέρδεψε την κ. Τσεμπερά, η οποία μελετώντας τα παραστατικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι άλλα ήταν τα χρήματα που έφευγαν από τον έναν λογαριασμό και άλλα αυτά που κατέληγαν σε νέους λογαριασμούς, συνεπώς είναι και ύποπτα! Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις γίνονταν την ίδια μέρα με τα ίδια ποσά!
Για παράδειγμα, όπως αποδείχθηκε στο Δικαστήριο, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έσπασε συνάλλαγμα, το ποσό το έκανε επιταγή, την οποία κατέθεσε σε άλλο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Η κ. Τσεμπερά ενώ είδε τη ρευστοποίηση, στη συνέχεια θεωρεί ύποπτη την κίνηση επειδή η τράπεζα γράφει ότι πήρε μετρητά και όχι επιταγή!
Πρόκειται για μία εσφαλμένη παραδοχή, που οδήγησε την κ. Τσεμπερά στο συμπέρασμα ότι πολλές κινήσεις στους λογαριασμούς του κ. Παπαγεωργόπουλου αφορούσαν χρήμα που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί!
 Γ.Χ.