29 Οκτ 2012

Βαξεβάνης και Γωγούσης

Εμένα γιατί δεν με πιάσαν βρε παιδιά;, μήπως για να μην γίνω πιο γνωστός απ` ότι είμαι; , μα πιο γνωστός ...δεν γίνεται , ( χώρια απ` TAXALIA , που μ` έχουν σαν τα μάτια τους και με προβάλουνε …πανελληνίως , ακόμα και ο ΠΟΥΤΙΝ , διάβασε το βιβλίο μου για την συμμετοχή μου στον εμφύλιο και με προσκάλεσε στην τελετή της κόκκινης πλατείας- ή πρόσκληση στη διάθεσή σας ) .
Τότε γιατί τη …γλύτωσα; αμέσως θα σας εξηγήσω :

Το περιστατικό συνέβη πέρισυ .
Αυτή την - πως την λένε, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ , μήνες ολόκληρους δεν επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων !!!
Και ξαφνικά, ( επηρεασμένη και από την ….διαπόμπευση …..ΣΤΡΟΣΚΑΝ , μάλλον !!) , με μια απροσδόκητη απόφαση , είπε το μεγάλο «ΝΑΙ» και , αμέσως , φίλοι μου αμέσως - λέω - ΟΛΑ τα ΜΜΕ βγάλαν στη φόρα τα ΟΝΟΜΑΤΑ και ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ και....ΠΡΩΤΟΚΑΝΑΛΑ¨( !!!).
Δεν ξέρω εσείς, εγώ πάντως....εξεπλάγην.
« Επί τέλους - είπα - να μια φορά που θα λάμψει η αλήθεια ! ».
Και βέβαια μόλις διάβασα τα....ονόματα, δεν έλαμψε η αλήθεια άναψαν όμως τα…. λαμπάκια μου !!
Κι` αρπαξα το στυλό μου και κατήγγειλα και ξεσπάθωσα , κι`έγραψα άρθρο με τίτλο :
« ΚΑΤΩ τα ….ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ , η ΑΛΗΘΕΙΑ …ΕΛΑΜΨΕ ! »,και συνέχιζα :
« Παραθέτω , φίλοι αναγνώστες , πίνακες μεγαλοοφειλετών- φοροφυγάδων.

Ιδού ενδεικτικά μερικά…. από αυτά και παραπλεύρως τα….. οφειλόμενα ποσά ( προσέξ`τε, για εκατομμύρια ΕΥΡΩ μιλάμε !).
Όταν π.χ. διαβάζετε 241,300 , σημαίνει διακόσια σαράντα ένα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και τριακόσιες χιλιάδες Ευρώ !!!
Λοιπόν αρχίζω :
ΦΩΤΟΚΥΠΡΙΑΚΗ Ο.Ε. 284.214 (= εκατομμύρια ΕΥΡΩ !!!!!)
ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗ Α.Ε. 239.220
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε. 173.176
SILBER 158.400
DAMI 137.736
INFORMATIS 150.638
και πολλές εκατοντάδες άλλες ….ξενόγραφες και ….ελληνόγραφες εταιρίες ( που τις ίδρυσαν και τις θέριεψαν κάποια πανάξια …Ελληνόπουλα ) .
Σίγουρα κάποιους απ` αυτούς θα τους ξέρετε , αρχίζω :
ΤΑΧΥΚΑΤ ( αυτή είναι σε όλα… γρήγορη, στην καταβολή φόρων και ΦΠΑ , καθυστερεί ,μερικά….. χρόνια ) ,
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ( νάνε καλά ο άνθρωπος , όχι δεν είναι ο…ΑΕΚ , ο … άλλος ,της Τράπεζας είναι ) ,
ΗΡΑ ( και δω παρεμβαίνω , δεν είναι ο ΗΡΑ-ΗΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ)
ΝΟΣΤΟΣ ΓΚΟΥΕΡ ( ….νόστος;;;, λέτε να την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό και θυμάται την …. πατρίδα ;,ο δόλιος !!) ,
ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΚΟΥΕΡ ( δίαιτα εμείς, τον περίδρομο το…..κέντρο) ,
και άλλες εταιρείες ων ουκ έστι αριθμός
Τα διάβασα , κι` άρχισα , μπαίνοντας στο διαδίκτυο, να ψάχνω τα ( …γαμώ το κέρατό μου ) προσωπικά δεδομένα κάποιων από τις παραπάνω εταιρείες.
Η πρώτη λέγεται ΦΩΤΟΚΥΠΡΙΑΚΗ Ο.Ε. , χρωστάει 284.214 εκατομμύρια ΕΥΡΩ !!!!! ( για να πάρετε μια γεύση πόσα χρωστάει η λησταρχίνα αυτή σας λέω ,ότι με 284 εκατομμύρια ΕΥΡΩ θα μπορούσαν να παίρνουν 300 άτομα, 800 ΕΥΡΩ σύνταξη τον μήνα επί….εκατό χρόνια !).
Θα διερωτάσθε τώρα : «και ποιος τα έφαγε αυτά τα διακόσια τόσα;;.
Θα σας εξηγήσω αμέσως , (το διάβασα στο Blog "Νοητικές Οντότητες"' και έμεινα άλαλος., γιατί κατάλαβα πόσο απλά μας γ@@@@αν και τώρα μας ...κουρεύουν ! )

Ακούστε λοιπόν πως τα «τρώγαν » τα εκατομμύρια τα ΕΥΡΩ σαν …στραγαλάκια.

1. Κάποιοι μεγαλομέτοχοι τραπεζών έδωσαν- υπό τύπον δανείου - 200 εκατομύρια στον…εαυτό τους (στην ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗ Α.Ε. – ας πούμε- που ανήκε στους ίδιους).
2. Τα δάνεια αυτά, οι Α.Ε. απλά τα "έτρωγαν" (δηλαδή τα έβαζαν στην τσέπη οι μεγαλομέτοχοί τους, δηλαδή αυτοί που ...έδιναν τα δάνεια) και αργά ή γρήγορα δεν τα αποπλήρωναν (ως Α.Ε., οι μέτοχοι τους όμως δεν είχαν ...ευθύνη!)
3. Στη συνέχεια οι τράπεζες έβγαζαν «ζημίες» εξαιτίας των δανείων αυτών και αυτές τις ζημίες τις πλήρωνε το κράτος (με τα περίφημα «πακέτα διάσωσης» ,σαν τα 24 δισεκατομμύρια που θα δώσουν τώρα ,μόλις πάρουμε τα 35 δίς , για να στηρίξουνε τις ( καϋμένες) τις τράπεζες ! .
4. Μ`άλλα λόγια τα πακέτα διάσωσης τα αντλούν πάντα από εσένα κι`από εμένα !.
5. Την βρώμικη αυτή κομπίνα την είδαν πολλοί επιτήδειοι (λαμόγια) και διαπίστωναν ότι όχι μόνο κανένας δεν τιμωρούνταν, αλλά όσοι έπαιρναν μέρος στην απάτη έβγαζαν τεράστια κέρδη και μάλιστα χωρίς κανένα ρίσκο. Έτσι μπήκαν πολλοί στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το Σύστημα να γεμίσει «Φούσκες».
Είναι σαν να έβγαζαν τα λεφτά από τη μία τσέπη, τα έβαζαν στην άλλη, και μετά έβαζαν τις φωνές «έχασα τα λεφτά μου». Και εμείς- τα κορόϊδα- είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε και άλλα χρήματα, για να αναπληρώσουν τα χρήματα που ποτέ δεν έχασαν!

Τέτοια απάτη, τόσο έκδηλη και σε τέτοια μεγάλη έκταση, δεν έχει ξαναγίνει στην Ιστορία. Οι αυριανοί ιστορικοί θα τραβάνε τα μαλλιά τους!

Συγχωρείστε μου τις υπεραπλουστεύσεις, αλλά ‘όλα τα παραπάνω είναι τόσο αληθινά αλλά και τόσο απλά, που αδυνατεί ο νους μας να τα χωρέσει !
Η όλη απάτη βασίζεται στην αδυναμία του πλήθους να αντιδράσει, και δεν εμπεριέχει καμία μεγαλοφυία ή έξυπνη σκέψη!
Οι απάτες έγιναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τα απαγορεύει ( γι` αυτό λέμε « παν νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά και…ηθικό !» ) .
Και βέβαια, ρωτάω τώρα εγώ :
1) Πόσα κεφάλαια δήλωσε η ΑΕ ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗ όταν ιδρύθηκε;( κάτι πενταροδεκάρες, υποθέτω , το κατώτερο ποσό που απαιτεί ο Νόμος .)
2) Πόσον καιρό αργότερο πήρε αυτό το θηριώδες δάνειο;
3) Ποια Τράπεζα του το χορήγησε , όνομα Διοικητή και όνομα Υπουργού Οικονομικών την εποχή εκείνη. )
4) Ποιος ήταν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε. που πήρε το δάνειο μαμούθ και - τέλος-
5) Ποια ήταν τα ονόματα προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Α.Ε. ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗΣ.

ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ φίλοι αναγνώστες και ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΑΝΤΟΤΕ
ΔΕΝ χρειάζονται ούτε κομμουνισμός, ούτε χούντες, ούτε, νεοναζισμός για να αποφευχθούν αυτές οι μεγαλοαπάτες.
Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιοι απλοί, συγκεκριμένοι, βατοί Νόμοι, που για κάποιο όμως λόγο οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να συντάξουν.

Ορίστε δύο εξαιρετικά απλές λύσεις:

1) Αν μια τράπεζα ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ, να πάει στον αγύριστο (όπως πηγαίνει και κάθε έμπορος, βιοτέχνης ή καταστηματάρχης όταν χρεωκοπεί ( μα ελάχιστοι από εμάς φαινόμαστε να νιώθουμε κάποια συμπόνια).
2) Η τράπεζα θα πρέπει να κλείνει, να κατάσχονται όλα τα περιουσιακά της στοιχεία μαζί με εκείνα του διευθυντικού της προσωπικού, και να γίνονται μηνύσεις στους υπεύθυνους της χρεωκοπίας, ώστε να επιβληθούν πρόστιμα. Με αυτό τον τρόπο κανείς «διευθυντής» σε μια τράπεζα, δεν θα τολμά να δώσει δάνεια που ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα πληρωθούν.

3) Το Κράτος ούτως ή άλλως εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών μέχρι κάποιο ποσό. Από αυτό το ποσό και πάνω, ο καταθέτης θα παίρνει ποσοστό επί του liquidation (διάλυσης) της τράπεζας σε περίπτωση χρεοκοπίας της. Δηλαδή: Σου "έφαγε" η χρεοκοπημένη τράπεζα 10 εκατομμύρια και δεν σου τα δίνει πίσω, αλλά έχει 1000 σπίτια σε υποθήκη και άλλα 1000 σε περιουσία; Αν αυτά τα δέκα εκατομμύρια αντιστοιχούν στο 1% των χρεών της τράπεζας, τότε σου μεταφέρονται ως αποζημίωση τα περιουσιακά στοιχεία που αντιστοιχούν στο 1%, δηλαδή 10 σπίτια και 10 υποθήκες. Οπότε, μπορεί να έχασες καταθέσεις, αλλά αποκτάς μια περιουσία που άνετα μπορείς να τη μεταφέρεις σε μια άλλη, υγιή τράπεζα και να πάρεις πίσω το κεφάλαιό σου.

4) Να φτιαχνούν νόμοι που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
Αν είσαι , δηλαδή, μέτοχος μιας τράπεζας, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δανείσεις στον εαυτό σου, αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία/οργανισμό στον οποίο έχεις ποσοστά, για να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα.
Αν εντοπιστεί έστω και μια εταιρεία στην οποία έχεις συμμετοχή ενώ είσαι και μέτοχος της τράπεζας που τη δανείζει, το δάνειο καταγγέλλεται και το κράτος βάζει τεράστιο πρόστιμο στον μέτοχο και στην τράπεζα.

Και για να τελειώνω : Το μόνο που χρειάζεται είναι εκείνο που υποστήριξε πριν 2500 χρόνια ο Αριστοτέλης:

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ -ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ- ΝΟΜΟΥΣ .

Έτσι τάγραφα τότε, φάτσα-κάρτα , φίλοι/ες μου και δεν με πιάσανε , για να μου φάει τη δόξα ο …παληοΒαξεβάνης , τώρα !

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη