20 Οκτ 2012

Νέα μέθοδος παραγωγής βενζίνης από... φρέσκο αέρα

Ορόσημο ενδέχεται να αποδειχτεί για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, η επαναστατική τεχνολογία της βρετανικής εταιρίας Air Fuel Synthesis, που έχει καταφέρει να παράγει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο, όταν έθεσε σε λειτουργία μια ..
μικρή μονάδα που παράγει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς του αέρα.
Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη στον τομέα των καυσίμων, θα δράσει ενεργά στη μείωση της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης από τις εκπομπές αερίων, με νέα αέρια... θερμοκηπίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατό, εφόσον η εταιρία ξεπεράσει πολλά εμπόδια, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο, μαζικής παραγωγής, εργοστάσιο που θα παράγει ένα τόνο «αερο-βενζίνης» την ημέρα, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία βρίκσεται σε πιλοτικό στάδιο.
Ο επικεφαλής της εταιρίας Πίτερ Χάρισον, δήλωσε ότι: «παίρνουμε διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και υδρογόνο από το νερό και τα μετατρέπουμε σε βενζίνη. Κανείς άλλος δεν κάνει κάτι τέτοιο πουθενά στον κόσμο, από όσο ξέρουμε. Το προϊόν μοιάζει και μυρίζει σαν βενζίνη, αλλά είναι πολύ πιο καθαρό από τη βενζίνη που προέρχεται από πετρέλαιο. Επιπλέον, δεν περιέχει κανένα από τα πρόσθετα που υπάρχουν στη συμβατική βενζίνη. Παρόλα αυτά, το προϊόν μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις υπάρχουσες μηχανές».

http://www.sofokleousin.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη