9 Οκτ 2012

Αριστερή γυμναστική και δεξιά γυμνάσια

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο εντιμότατος Βασίλειος Οικονόμου είχε το θάρρος να καταψηφίσει το Μνημόνιο 1 και να λαμπρυνθεί μαζί με τους Δημαρά-Σακορράφα για την τόλμη του να αμφισβητήσει τον κραταιό Παπανδρέου και το λαοπρόβλητο ΠΑΣΟΚ που θα έπαιρνε από τον λαό λεφτά αντί να του δώσει, παρά τις μέχρι 04.10.2009 υποσχέσεις. Λάβρος έκτοτε κατά των Μνημονίων, τα οποία κατεψήφιζε...
το ένα μετά το άλλο μαζί με τους εκτελεστικούς [του λαού] αυτών νόμους. Βρήκε θαλπωρή στη στέγη της αθώας αριστερής περιστεράς ΔΗΜΑΡ και τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει το Μνημόνιο 13 που αρνιόταν πεισματικά να ψηφίσει και το οποίο ανακεφαλαιώνει όλα τα προηγούμενα Μνημόνια. [Θυμίζω: Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά = ΕΔΑ. Δημοκρατική Αριστερά = ΔΗΜΑΡ. Δεν ντρέπονται καθόλου!].
Ο εξοχώτατος Άδωνις Γεωργιάδης διερρήγνυε τα ιμάτιά του, όταν  - ως στέλεχος και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. - άκουγε τους πολιτικούς αντιπάλους του να τον λοιδορούν ως μνημονιακό υπενθυμίζοντάς του ότι ψήφισε το Μνημόνιο 1. Ξελαρυγγιαζόταν να λέει ότι ψήφισε μόνον το άρθρο 1 του ν. 3845/2010 για να υπάρχουν δανεικά χρήματα για μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου. Τώρα είναι πανέτοιμος  να ψηφίσει αυτά που επικυρώνουν όσα Μνημόνια και εκτελεστικούς αυτών νόμους νομίζει πως δεν είχε ψηφίσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλοι οι άλλοι αριστεροί, κεντροαριστεροί και ακροαριστεροί διοργανώνουν πορείες και διαδηλώσεις μακρυά ο ένας από τον άλλον, μήπως και κολλήσουν κάποια ανίατη ασθένεια. Καλούν τον λαό να βγει στους δρόμους και να εκδηλώσει την απέχθειά του στο πρόσωπο της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία επιβάλλει μια εξοντωτική πολιτική στη χώρα μας. Λες και οι συγκυβερνώντες δεν την θέλουν αυτή την πολιτική. Λες και δεν υπηρετούν γονυπετείς το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα.
Ο κ. Φωτόπουλος ξύπνησε από τον πράσινο λήθαργο και πήγε δήθεν να αναζητήσει τα στοιχεία των μεγαλόσχημων που δεν πληρώνουν χαράτσι αντί να στείλει τους συνδικαλιστές του εκεί όπου τα συνεργεία κόβουν το ρεύμα στους φτωχούς και στους άρρωστους και προτάσσοντας τα στήθη τους να αποτρέψουν κάθε τέτοια ενέργεια. Κι’ έτσι έδωσε την ευκαιρία στην κ. Φωτεινή Πιπιλή να χαρεί χαράν μεγάλην, επειδή το κράτος επί τέλους εφάρμοσε τον νόμο και οδήγησε σιδηροδέσμιο στη Δικαιοσύνη αυτόν που απειλούσε εκ του ασφαλούς ότι  θα κατεβάσει, άμα λάχει, τους διακόπτες της ΔΕΗ. Δεν είναι μόνον τα αργυρώνητα κόμματα που γνωρίζουν από επικοινωνιακή πολιτική, γνωρίζει και ο νεκρός Φωτόπουλος πώς να αναστηθεί.
Από την άλλη μεριά τα καλοζωϊσμένα και καλοντυμένα παιδάκια της ΟΝΝΕΔ, αλλά και οι νταβραντισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άφαντοι.
Το Σύνταγμα επιτρέπει στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να απαγορεύει υπαίθριες συναθροίσεις. Κι’ αφού του έδωσε εντολή ο κ. Γυαλιστερός να εκδώσει τέτοια απαγορευτική διάταξη, το κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να παραμείνει σήμερα έρημο για την ασφάλεια της καγκελαρίου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έρχεται για να δει τα φιλέτα που θα πάρει, όπως ισχυρίζονται πολλοί, ούτε να στηρίξει τον Αντώνη, όπως ισχυρίζονται οι υπόλοιποι. Έρχεται για να στηρίξει το ελληνικό εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα, το οποίο υπηρετεί και ο Αντώνης, εξ ου και μας υποβάλλει σε γυμνάσια τύπου «παίρνουμε δεν παίρνουμε τη δόση, βουλιάζουμε όλοι μαζί ή κανένας» και λοιπές μπουρδολογίες. Το σύμπλεγμα που αποτελεί συνέχεια των δωσίλογων, τους οποίους άφησαν πίσω τους οι σιδερόφρακτοι πρόγονοι της εριτίμου κυρίας καγκελαρίου καθώς αποχωρούσαν  από τη χώρα νικημένοι προσωρινώς.
Ας κατέβουμε στους δρόμους λοιπόν να γυμνάσουμε πάλι τα πόδια βαδίζοντας, τα χέρια  μουτζώνοντας ή υψώνοντας τη γροθιά και το λαρύγγι κραυγάζοντας άναρθρα πεπαλαιωμένα συνθήματα τύπου «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται».
Κι’ αν κάποια μέρα ξυπνήσουμε κι΄  ακούμε όλη μέρα από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, αλλά και διαβάζουμε σε όλες ανεξαιρέτως τις εφημερίδες, ότι ο τάδε υπουργός ανέθεσε απ’ ευθείας το δείνα  έργο στον κ. Χ αντί € 8 εκ., ενώ στην αγορά το έργο αυτό δεν έχει κόστος ανώτερο των € 500.000, ότι η έκθεση Blackrock κάνει λόγο για τόσων δισεκατομμυρίων  θαλασσοδάνεια προς τους κ.κ. τάδε και δείνα κολλητούς τού τάδε υπουργού, ότι το ΣΔΟΕ επέβαλε φόρο και πρόστιμο τόσων εκατομμυρίων στον κ. Ψ, αλλά την πράξη επιβολής φόρου και  προστίμου κρατάει στο συρτάρι του ο τάδε υπουργός, ότι ο αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε τον υπουργό Εργασίας για τον τάδε λόγο, ότι ο κατάλογος των δημοσιογράφων που σιτίζονταν στα Tαμεία της Siemens είναι αυτός, ότι πραγματικός μέτοχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ο υπουργός κ. Χ, ενώ ο Αιγύπτιος μέτοχος είναι απλώς βιτρίνα, ότι ο τάδε βουλευτής έβγαλε τόσα χρήματα από τον χαρακτηρισμό 700 οδηγών ταξί  ως τυφλών, ότι ο κατάλογος των πολιτικών που  έλαβαν χορηγίες από τη Siemens είναι αυτός, ότι …., ότι…..;
Λέτε τότε να φύγει η Δημοκρατία κάτω από τα πόδια μας; Ασφαλώς! Γι’ αυτό θα πρέπει να ξανακατέβουμε στους δρόμους για να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στους δημοκρατικούς  θεσμούς και να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τη μονάκριβη κι’ ακριβοθώρητη Δημοκρατία μας! Κι’ όταν ξαναστηθούν οι κάλπες, εμείς ξέρουμε τί θα ξανακάνουμε.

Σωτήριος Καλαμίτσης    
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη