2 Οκτ 2012

Περί πραξικοπήματος

Aς αφήσουμε το κόμπλεξ της οικογένειας Παπανδρέου με τα πραξικοπήματα, βίωσαν αυτό της 21/4/67 οπότε εν μέρει συγχωρούνται. Την δεκαετία 80 πολλοί επιτήδειοι στο περιβάλλον Ανδρέα πουλούσαν φήμες για πραξικόπημα, παίζοντας με την ανασφάλεια του Ανδρέα και για να ..
ενισχύσουν την θέση τους στην Παπανδρεϊκή αυλή, (βλέπε βιβλίο Κεραμά, το απόρρητο ημερολόγιο στο Καστρί).

Όπως γνωρίζουν αυτοί που υπηρέτησαν , το είπε και ένας άλλος φίλος σε άλλο άρθρο ,γνωρίζουν ότι οι Έλληνες αξιωματικοί δεν έχουν τέτοιες φιλοδοξίες διότι πλέον η πλειοψηφία των αξιωματικών έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί σε συνθήκες δημοκρατικής νομιμότητας. Τα διδάγματα επίσης από την εμπειρία της 21/4/1967 , θα έκαναν τον κάθε αξιωματικό να ρωτήσει αν ψάχνουμε για μαλάκες. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέγιστο σφάλμα των Απριλιανών ήταν μία πολιτική απόφαση, η απόσυρση της βαρέως εξοπλισμένης μεραρχίας από την Κύπρο παρά τις αντίθετες στρατιωτικές εισηγήσεις αξιόλογων αξιωματικών όπως ο στρατηγός Περίδης, γνωστός από την κατοπινή συμμετοχή του στο αντιπραξικόπημα του τέως.

Δεν κάνουν οι στρατιωτικοί για πολιτική όπως δεν κάνουν και οι πολιτικοί για τα στρατιωτικά. Τυχερές οι χώρες που έχουν το ανάλογο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό σε αγαστή συνεργασία και όχι σε σχέση ανταγωνισμού εντυπώσεων όπως ο άντε μην πω Σημίτης που δεν δεχόταν επί Ιμίων τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Βασιλικόπουλο διότι ήταν απόστρατος.

Δεν υπήρξαν σκέψεις για εκτροπή ούτε από κάποιους που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 και πικράθηκαν όταν είδαν απόλεμους χαρτογιακάδες κομματικούς να αναρριχώνται στην στρατιωτική ιεραρχία και οι ίδιοι να αναλαμβάνουν διοικήσεις κάποιων στρατιωτικών επαρχιακών μουσείων.

Το ερώτημα είναι αν αφήσουμε τους διάφορους χαλασμένους Βηματοδότες να σαμποτάρουν την καρδιά της κοινωνίας, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια.

Μπεγλίτης και οι συν αυτώ σε εξεταστική επιτροπή ουσίας ΑΥΡΙΟ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Κ..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη