31 Οκτ 2012

Εξελίξεις στο θέμα της απεργίας του ΤΕΕ!

Σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την έκδοση βεβαιώσεων από μηχανικούς για συμβολαιογραφικές πράξεις, θα προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας της.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και τόνιζε ότι
θα προχωρούσε σε αυτή τη διαδικασία μετά της 5 το απόγευμα. Συμφωνά με κύκλους του Υπουργείου η βεβαίωση θα ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η απεργία και έπειτα θα αντικαθίσταται από την κανονική μόλις το σύστημα τεθεί ξανά σε λειτουργία. Για να δούμε…

Κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός μας!

Στον αντίποδα ο κ. Σπίρζης επισημαίνει ότι οι ιδιόχειρες βεβαιώσεις ισοδυναμούν με ψεύτικες βεβαιώσεις που θα επαναφέρουν την αδιαφάνεια στις συναλλαγές και θα διευκολύνουν τις μεταβιβάσεις κτιρίων με αυθαίρετες κατασκευές. «Την ευθύνη πλέον για τις βεβαιώσεις θα έχει το ΥΠΕΚΑ και οι συμβολαιογράφοι» αναφέρει.

Αν δηλαδή ένας εν ενεργεία μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ, βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα μπορεί και να ψεύδεται;

Μπράβο εκτίμηση!

Ξέρετε τι μας αρέσει; Αυτό που όλοι στα δύσκολα επικαλούνται την αδιαφάνεια, που νοιάζονται περισσότερο για θέματα του κράτους από το ίδιο το κράτος και άλλες τέτοιες αηδίες!

Το καλύτερο όλων όμως που μπορεί να μην το ξέρετε είναι ότι με βάση το άρθρο 24 παρ.23 του Ν.4014/2011, προβλέπεται ότι «Για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση της ανωτέρω διαδικασίας εν όλω ή εν μέρει μπορεί να ανατεθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με κάλυψη των αναγκαίων λειτουργικών του εξόδων από το Πράσινο Ταμείο, η ανάπτυξη και η αρχική διαχείριση του αντίστοιχου πληροφοριακού συστήματος»

Εμείς τους πληρώνουμε δηλαδή (μέσω του πράσινου ταμείου) για να λειτουργούν το σύστημα και αυτοί οι μάγκες απεργούν για δικά τους θέματα αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους που πληρώνουν για αυτή την υπηρεσία!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη