31 Οκτ 2012

Ανακοίνωση "προστασίας" δημοσιογράφων από το ΠΑΣΟΚ

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις που παρατηρούνται με τα ζητήματα της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας στα ιδιωτικά και δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θεωρούμε απαράδεκτο, ως πρακτική, να ...
«μπαίνουν στο ψυγείο» δημοσιογράφοι με εντολές διευθυντικών στελεχών, για έκφραση γνώμης αυταπόδεικτης πολλές φορές.
Είναι καθήκον και ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να λειτουργούν αμφίδρομα: να αποτελούν θεματοφύλακες του δικαιώματος των πολιτών στην ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, αλλά και υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα, οφείλουν να διασφαλίζουν την αλήθεια αλλά και το απόρρητο και την ιδιωτική ζωή των πολιτών.
Πρέπει να καταλάβουν οι διευθύνοντες στα ΜΜΕ ότι η λογοκρισία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν με δημοκρατικά ιδεώδη πολίτη. Μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει για αυτούς που την επιδιώκουν.
Η καλύτερη πρακτική είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους, τα στελέχη και όλο το προσωπικό των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ιδιαίτερα στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να γίνει η ΕΤ3, ως δημόσια τηλεόραση ,αξιόπιστη και πλουραλιστική. Είναι αυταπόδεικτο ότι ενέργειες που απαγορεύουν έκφραση γνώμης πρώτα από όλα υποβαθμίζουν την ίδια ως θεσμό.

N.E. ΠΑΣΟΚ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη