14 Οκτ 2012

Κοινό μέτωπο ευρωβουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στα εργασιακά!

Για δυσβάσταχτες επιπτώσεις απο τις αλλαγές των εργασιακών σε σχέση με το Ευρωπαικό κεκτημένο έκαναν λόγο οι Ευρωβουλευτές Γ.Παπαστάκος και Μ.Κοππά σε συνέντευξη που..
παραχώρησαν στον Αχελώο tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Γεώργιος Παπαστάμκος, τόνισε ότι παραμένει ερωτηματικό πως η κομισιόν έχει δεχθεί ως μέλος της τρόικας να αλλοιωθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, θέτοντας θέμα συνταγματικότητας σε επίπεδο δικαίου, και ρυθμίσεων: «Eφαρμόζεται ένα έργο ανάγκης για την Ελλάδα , τα κοινωνικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα (συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά) είναι ασύμβατα με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και την ευρωπαϊκή κοινοτική νομοθεσία, καταρρίπτεται το δικαίωμα των συλλογικών συμβάσεων, οι όροι και συνθήκες εργασίας», ανέφερε.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλένα Κοππά τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά και υπογράμμισε ότι το τελευταίο μνημόνιο είναι ένας εργασιακός Μεσαίωνας για την Ελλάδα: «Σύμφωνα με την τελευταία διακυβερνητική συνθήκη που υπογράφτηκε την προηγουμένη χρονιά οι εργασιακές συνθήκες ρυθμίζονται από την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Αυτό παραβιάστηκε για την Ελλάδα στο τελευταίο μνημόνιο, η ιστορία για το εξαήμερο και τα ενδεκάωρα χωρίς υπερωρίες είναι ένας εργασιακός μεσαίωνας., ενώ πρόσθεσε ότι κάνοντας πίσω σε θέματα των εργασιακών κάθε ιδέα για κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη γκρεμίζεται οριστικά».
To Bίντεο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη