31 Οκτ 2012

Επίσκεψη Κοκκόρη στον Ο.Α.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΟΡΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επισκεφτήκαμε μαζί με τη διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κωτίδη τα γραφεία του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχω άποψη για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του μετά τις αλλαγές που ..
έγιναν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Η πιλοτική λειτουργία του γραφείου συμβούλου, για ασφαλιστικά θέματα και η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, για παροχές υγείας, για τους ασφαλισμένους του Ν. Θεσσαλονίκης αποτελούν βήματα προόδου με επίκεντρο τον ασφαλισμένο.
Στόχος τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο της διοίκησης του ΟΑΕΕ και των εργαζομένων, τους οποίους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, είναι να αλλάξει το τοπίο στην ασφάλιση και να υπάρξει μία αμφίδρομη συνεργασία ώστε να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.
Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός έχει καθιερώσει σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων .
Ακόμη θα πρέπει να τονίσω ότι ο ΟΑΕΕ στο πλαίσιο του συμμαζέματος των οικονομικών έχει προχωρήσει σε συστεγάσεις υπηρεσιών εξοικονομώντας τουλάχιστον 250.000 ευρώ ετησίως και έμψυχο δυναμικό.
Υπάρχει όμως και προβληματισμός καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντας στοιχεία τον 6ο του 2012 οι άνεργοι ασφαλισμένοι ήταν: 89.747, ενώ το ποσό των οφειλών προς το ταμείο ανέρχεται στα 690 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλισμένων σε διακοπή.
Τα στοιχεία αυτά προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία η οποία αισιοδοξεί ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και θα βελτιωθούν αυτοί οι αριθμοί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη