5 Οκτ 2012

Τί κατέθεσε η Αν. Τσεμπερά για τον Αναστάσιο Γερογιάννη

Η Επιθεωρήτρια κ. Τσεμπερά καταλόγισε στον τέως Αντιδήμαρχο Αν. Γερογιάννη ποσό 71.000 ευρώ από ένταλμα που εκδόθηκαν και στη συνέχεια ακυρώθε, παρά το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό δεν..
υπεξαιρέθηκε αφού, όπως παραδέχθηκε η Επιθεωρήτρια, δεν εκταμεύθηκε καν!
Αυτό αποκαλύφθηκε στη σημερινή εκδίκαση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που άρχισε με την κατάθεση της κ. Τσεμπερά που απαντούσε στις ερωτήσεις του Σωτήρη Καπετανόπουλου, συνηγόρου του τέως Αντιδημάρχου Α. Γερογιάννη και στέλεχους των διοικήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1987 έως το 2010.
Καταθέτοντας η κ. Τσεμπερά τόνισε ότι κατά την άποψή της υπεξαίρεση σημειώνεται ακόμη και όταν ένα ποσό δεν έχει εκταμιευθεί! Οι διάλογοι είναι περίπου οι εξής:

- (Καπετανόπουλος):  Γιατί υπάρχει διαφορά στα ποσά της υπεξαίρεσης στα πορίσματα τα δικά σας και της Δ.Ο.Υ. 
-  - (Τσεμπερά): Αυτοί έκαναν φορολογικό έλεγχο
- - (Καπετανόπουλος): Καταθέσατε ότι δόθηκε εντολή στον Σαξώνη να πάει στη Θ' Δ.Ο.Υ. γιατί εκεί "υπήρχαν οι άκρες" και δε θα καταλάβαινε κανείς την υπεξαίρεση. Πώς το αξιολογείτε αυτό; Τι νόημα έχει; Αφού δεν μπορούσε να πάει σε άλλη εφορία…  
-          - (Τσεμπερά): Δεν ξέρω. 
- (Καπετανόπουλος): Θα μπορούσε να πάει στη Δ.Ο.Υ. Λαρίσας; 
- (Πρόεδρος): Η παρατήρηση έχει νόημα μόνο εάν μιλάμε για κάποιο υποκατάστημα Τράπεζας. Για το ΤΑΔΚΥ και τη Δ.Ο.Υ. δεν μπορεί να ισχύει. Είναι εύλογη η ερώτηση, απαντήστε... 
- (Τσεμπερά) Δεν ξέρω... 
-(Καπετανόπουλος): Καταθέσατε ότι ζητήσατε εγγράφως να γίνει έλεγχος στη Δ.Ο.Υ., για τις ευθύνες των υπαλλήλων της  αλλά η παραγγελία (για έλεγχο) σας ήρθε μετά από 14 μήνες. Εάν δεν φέρετε το έγγραφο εκθέτετε εισαγγελικούς λειτουργούς. 
- (Τσεμπερά):  Θα τα φέρω, 

-(Καπετανόπουλος) Τα εντάλματα αυτά πληρώθηκαν ενώ τα βάζετε στην υπεξαίρεση.  Λέτε ότι το ποσό των 71.000 ευρώ υπεξαιρέθηκαν από τον Γερογιάννη;
- (Τσεμπερά):  Με την έννοια ότι όταν δίνεις εντολή να μην πληρωθεί ή να πληρωθεί μετά, τότε υπάρχει ευθύνη.
-          Λέτε ότι η έκδοση εντάλματος πληρωμής σημαίνει εκταμίευση ποσού. Να γραφτεί.
-          Ενώ υπάρχει ένταλμα πληρωμής του προστίμου αυτό δεν πληρώνεται και μεταφέρεται στην επόμενη χρονιά που όντως πληρώθηκε.
-          Αυτό εσείς το βάζετε στην υπεξαίρεση;
-          Μα, είναι υπεξαίρεση, αφού δεν πληρώθηκε…
-          Μα, δεν εκταμιεύθηκε το ποσό, βγήκε μόνο το ένταλμα…
-          Υπ’ αυτή την έννοια είναι υπεξαίρεση…
-          Μα, δεν εκλάπησαν χρήματα, πώς είναι υπεξαίρεση;
-          Υπ’ αυτήν την έννοια είπα…
(Όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια, το ένταλμα αφορούσε ένα πρόστιμο του ΙΚΑ. Το αρχικό ένταλμα ακυρώθηκε. Η οφειλή πέρασε στην επόμενη χρονιά. Εκδόθηκε νέο ένταλμα με το πρόστιμο συν τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο πληρώθηκε κανονικά).

-          Ενημερωνόταν ο Γερογιάννης ότι ο Σαξώνης έπαιρνε μετρητά;

-          Ναι.

-          Στο πόρισμά σας γράφετε ότι έκανε σύσκεψη ο Γερογιάννης με τον Σαξώνη το 2006. Μα, τότε δεν ήταν αντιδήμαρχος.

-          Δεν θυμάμαι.
Μπορείτε να καταθέσετε εάν εμπλέκεται ο κ. Γερογιάννης στην υπεξαίρεση;

-          Υπό την έννοια ότι έχει υπογράψει για να πάρει λεφτά ο Σαξώνης…

-          Λέτε στο πόρισμα ότι το 2002 είχε υπογράψει; Μα, δεν ήταν αντιδήμαρχος  τότε…

-          Όποτε ήταν… ό,τι είχε υπογράψει… Ο καθένας για το διάστημα που ήταν…

-          Ούτε το 2006 ήταν αντιδήμαρχος αλλά εσείς του χρεώνετε ποσά από την υπεξαίρεση.

-          Να δω το πόρισμα, δε θυμάμαι…

-          (Γερογιάννης): Με χρεώνει με ποσά για το 2002 και το 2006 όταν δεν ήμουν Αντιδήμαρχος κύριε Πρόεδρε! Ακόμη και στο κατηγορητήριο μεταφέρεται αυτό.

-          (Καπετανόπουλος): Θα μπορούσε να κλέβει χωρίς να εμπλέκει τους άλλους κατηγορούμενους; Και αυτό από τη στιγμή που η Δ.Ο.Υ. δεχόταν τα πλαστογραφημένα…

-          - (Τσεμπερά:) Όχι, δεν τα δεχόταν…

-          Τα δεχόταν και θα αποδειχθεί…

- Μετά το διάλειμμα η κ. Τσεμπερά δηλώνει ότι βρήκε στις σημειώσεις της την απάντηση στο ερώτημα του κ. Καπετανόπουλου και καταθέτει:
- Οι καταλογισμοί των ποσών στους τέως Αντιδημάρχους γίνεται με βάση το πότε εκδόθηκαν τα παραστατικά. Τα παραστατικά που πλαστογραφήθηκαν βρίσκονται σε ημερομηνίες. Όποιος ήταν αντιδήμαρχος αυτές τις ημερομηνίες, σε αυτόν καταλογίζονται τα ποσά...
- (Καπετανόπουλος): Δεν είναι έτσι κύριε Πρόεδρε. Με άλλο τρόπο τα υπολογίζει η κ. Τσεμπερά. Ειδικά για τον κύριο Γερογιάννη τού καταλογίζει ποσά όταν ήταν αντιδήμαρχος, και για άλλα ποσά ενώ είχε φύγει από Αντιδήμαρχος ή δεν είχε γίνει ακόμη...

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη