26 Οκτ 2012

Το ΚΚΕ καταγγέλει την απόλυση μίας εργαζόμενης στον Συνεταιρισμό Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης

H O.Π Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία της εταιρίας «Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης», που δε δίστασε να προχωρήσει στην απόλυση της εργαζόμενης...
Στέλλας Καινουργιάκη, μέλους του Σ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλους της ένωσης εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μια βδομάδα μετά την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρίας στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη με το ΠΑΜΕ. Η συντρόφισσα Στέλλα είχε ενεργό και πρωτοπόρο ρόλο στην ενημέρωση και την οργάνωση των συναδέλφων της και αυτό ήταν που πείραξε την εργοδοσία.
Πρόκειται σαφώς για απόλυση με καθαρό στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων. Πρόκειται για μια ακόμη εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στον κλάδο του εμπορίου.
Η επίθεση της εταιρίας στόχο έχει να τσακίσει κάθε φωνή που υψώνεται, κάθε φωνή που αντιστέκεται. Στόχος έχουν να ξεριζώσουν κάθε πρωτοπόρο εργάτη, με πρώτους τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που δίνουν καθημερινά την μάχη για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για να υψωθεί τείχος και να μπλοκαριστούν τα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με αυτές τις απολύσεις θέλουν να περάσουν μήνυμα υποταγής και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Νομίζουν ότι έτσι θα μας τρομοκρατήσουν. Τους δηλώνουμε καθαρά πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, από την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Θα μάστε πάντα μπροστά, κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.
Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους συναδέλφους της Στέλλας Καινουργιάκη στο «Συνεταιρισμό Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης» να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουν καμία απόλυση, κανενός συναδέλφου τους. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν με την πάλη τους την άμεση ανάκληση της απόλυσης.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Ο.Π Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη