14 Οκτ 2012

Corpus Fascism

Toυ Ηλία Καραβόλια  olympia.gr

Θα με παρεξηγήσουν πολλοί φίλοι με αυτό το άρθρο, αλλά ουδόλως με ανησυχεί αυτό, διότι δεν μπορώ ούτε να κλείσω το στόμα μου, ούτε να σταματήσω το χέρι μου απο το να γράψει. Επιμένουν πολλοί να στηρίζουν την θεωρία των δύο άκρων στην σημερινή πολιτική κατάσταση και να θεωρούν ότι μια χρόνια γενικευμένη αριστερή ανομία, που “υποθάλπει’’ την αντι-εξουσιαστική δράση, είναι αυτή που ευθύνεται για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, που ολοένα και κυκλώνει τον....
καθένα μας( αν το αντιλαμβάνεται αυτό ο καθένας…)

Πολλοί λοιπόν, συνειδητοποιώ ότι ενώ και αγνοούν αλλά και δεν θέλουν να μάθουν τι σημαίνει πραγματικά Αριστερά ,τους βολεύει να την ταυτίζουν με τον Τσίπρα, τον Τατσόπουλο, τον Κουβέλη και τον Ψαριανό, ή με τις δράσεις τουΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, (σημ: προς τιμή της η Παπαρήγα είπε πριν κάποιους μήνες ότι δεν είναι Αριστερά το ΚΚΕ, αλλά κομμουνιστές) . 

Επιμένω λοιπόν, ότι κάποιοι που δεν έχουν, και δεν είχαν ποτέ, ούτε ψυχικούς ούτε ταξικούς δεσμούς με την Αριστερά, που ποτέ δεν εντάχθηκαν σε αυτήν, απλά επικαλούνται τις φοιτητικές τους και νεανικές δράσεις σε ΚΝΕ και σε ‘αυτόνομα’ ή αναρχικά μονοπάτια, όταν είχαν διαβάσει Μαρξ, Λένιν, Γκράμσι, χωρίς να έχει πήξει το μυαλό του( στα 18 και στα 20…) χωρίς να έχουν γίνει γρανάζια του συστήματος ή να αποκτήσουν πλούτο και θέσεις. Είναι αυτοί, που σήμερα εξαντλούν την μελέτη της επικαιρότητας στο να διαβάζουν Βήμα και Καθημερινή, να βλέπουν Μega και Σκάι. Είναι δικαίωμα τους και επιλογή τους, το κάνω και εγώ, μεταξύ άλλων πραγμάτων. Αλλά είναι κρίμα να σπαταλούν την οξυδέρκεια τους σε αντι-αριστερό μένος, σε αντι-κομμουνιστικά παραληρήματα, και να αγνοούν την πραγματικότητα.

Ουδείς αμφιβάλλει για την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ (όταν είχε 4% ) σε ακραία στοιχεία αριστεριστών, αντιεξουσιαστών και αυτόνομων εξτρεμιστών. Ούτε και για την έφεση που δείχνουν στελέχη του της ψευτοδιανόησης, όπως και της κυβερνητικής εταίρου ΔΗΜ.ΑΡ, σε υπεράσπιση αναρχικών και καταληψιών. Αλλά ουδείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα δεξιά τσεκούρια, τους ‘Κένταυρους’, τις συγκεντρώσεις υστερίας και εθνικισμού από Εκκλησία και Πολιτεία για το Σκοπιανό, τις εθνικιστικές δράσεις και απόψεις σημερινών κυβερνώντων, πριν ελάχιστα μόλις χρόνια.

Όταν λοιπόν σημερινοί πολιτικοί με το …παπαδαριό, καλλιεργούσαν συστηματικά έναν ανάδελφο εθνικισμό σε αυτή την χώρα και έθρεφαν την ιδέα μιας ορθόδοξης θρησκευτικής μοναδικότητα μας, όταν το ΛΑΟΣ του θέριευε δήθεν ‘ακίνδυνα’ στην Βουλή και τα ΜΜΕ ,και όταν οι κάθε λογής μεγαλοεκδότες σήμερα μας ανοίγουν τα μάτια με δημοσιεύσεις σχεδίων για …πραξικόπημα που απέτυχε, καλό είναι να μην ξεχνάμε πώς όλα αυτά , κάτω από το ένδυμα μιας δήθεν αστικής νομιμότητας, συναντούν σήμερα τον αληθινό Φασισμό: αυτόν στον οποίο υποτάσσονται οι δήθεν θεματοφύλακες της αστικής δημοκρατίας, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κεκτημένα, διότι δεν μπορούν να κάνουν ,λένε, αλλιώς. Είναι δυστυχώς οι σκιώδεις υπηρέτες του πιο επικίνδυνου, του πιο ύπουλου φασισμού, ενός μοντέλου ολιγαρχικού οικονομικού εθνικοσοσιαλισμού, ενός μεταπολιτευτικού μοντέλου που μοιάζει να φοράει ρούχα φιλελεύθερης δημοκρατίας αλλά είναι ένα σκιώδες σύστημα οικονομικής ολιγαρχίας, που διαφεντεύει τις ζωές μας.

Η κρίση δεν κατάργησε τις Τάξεις σε αυτό τον τόπο, και πουθενά άλλωστε. Το αντίθετο μάλιστα: άμβλυνε τις διαφορές τους. Και στο όνομα του ηλίθιου και αναχρονιστικού αντι-κομμουνισμού και του φόβου των χιλιάδων μικρομεσαίων ψευτο- αστών σε αυτή την χώρα, για να μην χάσουν τις περιουσίες και τα κεκτημένα τους, έχουν ξεχάσει ότι εν τω μεταξύ αυτές τις περιουσίες τις απαξίωσαν οι ψευδαισθήσεις της ισότητας των ευκαιριών στην ελεύθερη οικονομία. Μια οικονομία, στην οποία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , φρόντιζαν να διανείμει μέρισμα για λίγους εκλεκτούς και σχεδόν πάντα για την ίδια ελίτ που ελέγχει τράπεζες, κατασκευές, ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι ζούσαμε και ζούμε με ψευδαισθήσεις ανέλιξης, ενώ σήμερα στερούμαστε εισόδημα και μέλλον, επειδή πρέπει να επιστραφούν τα δανεικά που έφαγαν άλλοι, ενώ θεωρούμε ότι η λογική Πάγκαλου ( όλοι μαζί τα φάγαμε) ισχύει ! Όχι κύριοι: δεν διοριστήκαμε όλοι, δεν πήραμε μίζες όλοι, δεν κάναμε περιουσίες όλοι από τις δύο μεγάλες εταιρείες του τόπου(ΝΔ/ΠΑΣΟΚ). Ούτε όλοι γεννηθήκαμε πλούσιοι, ώστε να κληρονομήσουμε την ισχύ της διαπλοκής με την εξουσία…

Δεν κατανοούν πολλοί, σε όποια τάξη και αν ανήκουν, όσο τρόμο και αν νιώθουν από μετανάστες και από τα σάπιο κατεστημένο, ότι θρέφουν με ισχυρή δόση νομιμοποίησης ανθρώπους επικίνδυνους και ψυχοπαθείς( ΧΑ) με την νεύρωση ότι υποκαθιστούν τον νόμο. Γιατί αύριο, αυτοί που δεν αφήνουν σήμερα κάποιους να δούν ένα θέατρο επειδή δεν πιστεύει στον θεό και στον ….Ιησού , αύριο δεν θα αφήσουν ήσυχο τον ομοφυλόφιλο, τον αλλόθρησκο, τον νόμιμο μετανάστη, τον αντιρρησία συνείδησης, τον όποιον δεν έχει την δική τους υστερική ιδεολογία του υπερ-πατριωτικού χριστιανικού ιδεώδους και όσους δεν είναι ομοιδεάτες με την ναζιστική τους λογική.

Αντι-εξουσιαστές, ακροαριστεροί και κομμουνιστές, που δεν εκφράζουν ούτε εμένα εννοείται, δεν είναι πάντως αυτοί που μου επέβαλλαν κανένα χαράτσι, δεν έκοψαν καμία σύνταξη και δεν έθρεψαν την ανεργία στην νεολαία και την ακρίβεια στα αγαθά και στις υπηρεσίες. Πολλοί, εξακολουθούν να θεωρούν ότι το ΠΑΜΕ και οι Οικολόγοι διώχνουν επενδύσεις, ενώ αγνοούν ότι εκατοντάδες επιχειρηματίες δεν επένδυσαν επειδή δεν λάδωσαν κάποιους στο Δημόσιο ή δεν δέχθηκαν να πληρώσουν entry fee( κόστους εισόδου) στους γνωστούς ντόπιους ισχυρούς της ελληνικής οικονομίας.

Κινδυνεύουμε περισσότερο από ανθρώπους με γραβάτες και τους ξύλινους λόγους τους, που υποτάσσονται σε οδηγίες ανάλγητων υπαλλήλων του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου και λιγότερο σε κρυπτο-κομμουνιστές ,’μπολσεβίκους’,’ αναρχικούς’,’ανθέλληνες’ και ‘ψευδο-προοδευτικούς’. Αυτούς μας βολεύει όλους όσοι ζούμε κάτω από το πέπλο του ψευδο-φιλελευθερισμού που εγκαθιστούν οικονομικά συμφέροντα, να τους φανταζόμαστε, να τους δημιουργούμε για να μην τα βάλουμε με την τάξη μας( που δήθεν νομίζουμε ότι ανήκουμε), για να μην τα βάλουμε με τους φίλους μας σε υψηλές θέσεις του συστήματος, τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τα μεγαλοστελέχη…

Μεταξύ μας, καλό είναι να λέμε Αλήθειες. Προσωπικά, δεν μοιράζομαι τους φόβους μου για το αύριο με καμιά ψευδοασφάλεια της δήθεν αστικής μου ζωής: ανήκω στην Λογική. Ούτε Φαντάσματα βλέπω, ούτε και τα μάτια μου κλείνω. Βλέπω ποιος είναι ο φασισμός που θρέφει τον εθνικισμό, τον σκοταδισμό και νομιμοποιεί χρυσαυγίτες βουλευτές ψυχοπαθείς να δέρνουν και να τρομοκρατούν, να βγάζουν από αστυνομικά οχήματα προσαχθέντες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας μην ονομάζουμε Αριστερά και ‘αριστερή ψευδο-διανόηση ‘ όλους εκείνους τους ανθρώπους που διαβάζουν την Πραγματικότητα. 

Αυτό που ζούμε σήμερα, αυτή η απύθμενη οικονομική λιτότητα, αν κάποτε ο καθένας μας καταλάβει πόσο συνδέεται με το στρεβλό και σκόπιμο ψευδο-φιλελεύθερο μοντέλο ζωής και εργασίας ,τότε μόνο ο καθένας θα δικαιολογήσει τα χρέη του, την ανασφάλεια του, την αβεβαιότητα για το αύριο. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια ιδεολογία θέλει. Αν πάλι δεν βλέπει ποιός μας έφερε εδώ, και ποιος οπλίζει το χέρι του κάθε νέο-φασίστα, πάλι δικαίωμα του είναι. Κανείς δεν έχει δικαίωμα όμως να επιβάλλει σε μια ξένη σύζυγο ενός Έλληνα ή σε παιδί Έλληνα που είχε ξένη γυναίκα, να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο και να μιλήσει καθαρά τα ελληνικά, ως ένδειξη εθνικής καθαρότητας. Διότι έγινε και αυτό, όπως όλοι διαβάσαμε, και εις βάρος απογόνου ένδοξου στρατιωτικού, αστού μάλιστα ! Ποιος ξέρει, ίσως φταίει και γι αυτό η γενικευμένη αριστερή τάση της ανομίας, εντός του ΣΥΡΙΖΑ , της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ…

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη