11 Οκτ 2012

Εργάτης μηνύει την Cosco και η μήνυση γίνεται θέμα στους NY Times

Γιατί άραγε;
COSCO είναι η κολοσσιαία Κινέζικη εταιρεία, που επένδυσε στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Δημήτρης Μπατσούλης ήταν απλά ένας εργαζόμενος. Ο εργαζόμενος λοιπόν, αφού έφυγε από την εταιρεία, μήνυσε τον εργοδότη του για απλήρωτες υπερωρίες.

Ο κ. Μπατσούλης λέει ότι απολύθηκε από τη δουλειά του στην Cosco, τον Φεβρουάριο όταν προσπάθησε να οργανώσει μια επιτροπή εργαζομένων, οι οποίοι εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με παραβιάσεις της ασφάλειας.
Τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή, μια εργατική διαφορά από τις πιό συνηθισμένες.
Στην Αμερική προσλήψεις και απολύσεις είναι πανεύκολες και κανείς δεν διανοείται να απαγορεύει σε έναν εργοδότη, να απολύει έναν εργαζόμενο που δεν του κάνει.
Κι όμως! Εφημερίδα αυτής της χώρας ήταν πρόθυμη -πολύ πρόθυμη- να ασχοληθεί με μια απλή εργατική διαφορά, κάνοντας ολόκληρο θέμα με τον κ.Μπατσούλη.
Η δημοσιογραφία στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Yπενθυμίζουμε, ότι η Ε.Ε. προσπάθησε απεγνωσμένα να ακυρώσει τη συμφωνία Ο.Λ.Π. - Κινέζων και μια ομάδα εργαζομένων ασχολήθηκε άοκνα, μεθοδικά και με πολύ μεγάλο ζήλο, στο να καταγγέλει συνεχώς, για δεκάδες  θέματα την Κινεζική Cosco.
Τέλος, τονίζουμε ότι οι New York Times ανήκουν στην οικογένεια Sulzberger και το διοικητικό της συμβούλιο αποτελείται από τους Daniel H. Cohen, James M. Cohen, Lynn G. Dolnick, Susan W. Dryfoos, Michael Golden, Eric M. A. Lax, Arthur O. Sulzberger, Jr. and Cathy J. Sulzberger.

Έτσι, έκαναν θέμα παγκόσμιας εμβέλειας την ασήμαντη μήνυση ενός εργαζόμενου προς τον εργοδότη του, για απλήρωτες υπερωρίες.
Όλοι καταλαβαίνετε γιατί....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη