28 Οκτ 2012

H Νέα Δημοκρατία τι λέει για τη σύλληψη Βαξεβάνη;

Όλα σχεδόν τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις, με τις οποίες στηλιτεύουν την προσπάθεια φίμωσης ενός δημοσιογράφου, ο οποίος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από ότι δεκάδες άλλοι συνάδελφοί του σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Με το πρόσχημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μπορεί κάλλιστα να εξαφανιστεί η δημοσιογραφία! Κάθε είδηση ...
είναι από μόνη της υποκείμενο παρόμοιου ποινικού ελέγχου. Δεν υπάρχει ημέρα, που κάποια εφημερίδα, δεν έχει μια παρόμοια αποκάλυψη με ονόματα. Κάθε μέρα, όλες οι εφημερίδες. Γιατί λοιπόν ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, έδειξε ευαισθησία μόνο σε αυτή την περίπτωση; Θα μπορούσαμε να υπενθυμίσουμε χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις ξεκινώντας από τη λίστα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ (ξεχάσατε κιόλας την αυτοκτονία Τζανή;) μέχρι τις λίστες "των μεγαλογιατρών του Κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν" και χιλιάδες άλλες.
Πώς τη θέλει τελικά τη δημοσιογραφία η δικαιοσύνη; Να μιλάει μόνο για τα ζώδια και τα φαρμακεία που διανυκτερεύουν;
Γιατί τόση ανησυχία, από τη λίστα. Όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν γιατί η συγκεκριμένη λίστα προκάλεσε τρόμο κι ούτε ένας δεν πείθεται για την ορθότητα της δίωξης. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα "ονόματα" που είναι συνηθισμένα να μην τολμά κανείς να τα πιάσει στο στόμα του ενοχλήθηκαν (και δεν είναι πολιτικοί βέβαια).
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει τόσος τρόμος για αυτό το είδος των "επιχειρηματιών".
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ*, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κι άλλα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την περίεργη ευαισθησία της δικαιοσύνης μόνο σε αυτή την αποκάλυψη.
Η Ν.Δ. που είναι το μεγαλύτερο ελληνικό κόμμα τι λέει;


* για την ιστορία, η σωστότατη ανακοίνωση των Οικολόγων
Η εισαγγελική παραγγελία για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι σαφώς επιλεκτική και δείχνει αδικαιολόγητη σπουδή. Σε καμιά περίπτωση δεν στοιχειοθετείται αυτόφωρη διαδικασία για πράξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση στοιχείων, στα οποία πλέον μέσω αυτής μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι. 
Ανάλογη ευαισθησία φυσικά δεν δείχτηκε για τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή, που με πρακτικές και παραλείψεις τους αφήνουν ουσιαστικά ατιμώρητη φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και γκρίζες περιουσίες. Σε κάθε περίπτωση, η τακτική να καταδικάζεται ο αγγελιαφόρος ενός κοινού μυστικού αντί των δραστών είναι περίεργη, παραπλανητική και αναντίστοιχη με την ουσία της όλης υπόθεσης.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναφέρουν πάλι την πρόταση να δοθεί μια δίμηνη διορία στο ΣΔΟΕ, χρόνος ικανός για την πλήρη διασταύρωση όλων των στοιχείων που υπάρχουν στη λίστα και στη συνέχεια να γίνει η δημοσίευση των ονομάτων με αιτιολογημένη γνωμάτευση για όσους έχουν παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία. Είναι ο μόνος πλέον τρόπος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για να αποκατασταθούν όσοι ήταν καθ' όλα νόμιμοι. Στόχος μας, παράλληλα με τη σωστή θεσμική λειτουργία, είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και όχι της δημόσιας περιέργειας.


** η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Η ποινική δίωξη δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους. Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη