29 Οκτ 2012

Άρης - Ολυμπιακός 2-2: Έκανε ό,τι μπορούσε (ο διαιτητής)

Ματσάρα με τα όλα της το ματς στο... φλογισμένο Βικελίδης, με τον Αρη να προηγείται δύο φορές, να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ψυχογιού στο 81', αλλά τον Ολυμπιακό να βρίσκει τρόπο να επανέρχεται. Με όπλο τους το πάθος, οι..
κίτρινοι προηγήθηκαν αρχικά με τον Παπαστεριανό και στο 79' με τον επληκτικό Αγκάνθο, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Ζαρντίμ εγκλωβίστηκαν στην καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, έχασαν ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, αλλά βρήκαν λύση με πέναλτι του Αμπντούν αρχικά (αμφισβητούμενο, χωρίς όμως να έχουμε καθαρό ριπλέι), ενώ γλίτωσαν τον βαθμό με γκολ του Χολέμπας στο 83'. Στους 22 βαθμούς ο Ολυμπιακού, πέντε μπροστά από τον Πανιώνιο και έξι από τον ΠΑΟΚ, ανεβαίνει ο Αρης, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του και μετά τον Παναθηναϊκό πήρε βαθμό απέναντι και στον έτερο αιώνιο.
Πραγματικό ντέρμπι ήταν το ματς στο α' μέρος. Ο Αρη ευτύχησε να προηγηθεί... από τα αποδυτήρια όταν ο Αγκάνθο με εξαιρετική προσπάθεια βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Παπαστεριανό, που με άψογο τελείωμα νίκησε τον Κάρολ στο 3'. Παρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα. Αρχικά προειδοποίησαν με τον Μήτρογλου, τον οποίο σταμάτησε ο Βελλίδης στο 5', ενώ στο 8' ο Αμπντούν ευστόχησε από τα 11 μέτρα. Ο καταλογισμός πέναλτι (ο Αρετόπουλος θεώρησε χέρι του Πουλίδο) ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, αλλά ελλείψει ξεκάθαρου ριπλέι δεν φάνηκε αν ήταν ορθή ή όχι η απόφαση.
Μετά το αρχικό ξέφρενο δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε κάπως με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, αλλά τον Αρη με πάθος και πολλά τρεξίματα να μην του επιτρέπει να φτάσει εύκολα στην περιοχή. Οι παίκτες του Ζαρντίμ επιχειρούσαν αποκλειστικά από αριστερά με τον δραστήριο Αμπντούν και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Μήτρογλου, που ήταν πολύ επικίνδυνος. Από την πλευρά τους οι κίτρινοι, που έκαναν από τα καλύτερά τους 45λεπτα, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των Αγκάνθο και Γιαννιώτα, ενώ είχαν μία καλή ευκαιρία στο 45' με τον Πουλίδο.
Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, συνέχισε να αναπτύσσεται... μονοδιάστατα (από αριστερά), οι κίτρινοι έκλειναν τους χώρους, ωστόσο είχαν πρόβλημα στο μαρκάρισμα τόσο του Αμπντούν, όσο και του Μήτρογλου, που στο 55' είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία. Επιθετικά πάντως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, αφού οι Γιαννιώτας και Αγκάνθο άρχισαν να κουράζονται, δεν έπαιρναν βοήθειες και ήταν απελπιστικά μόνοι τους. Εξαίρεση ένα επικίνδυνο σουτ του Γκέσιου στο 65'.
Για να καταφέρει να απειλήσει ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα παιδικό λάθος των Πουλίδο-Βελλίδη, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Μήτρογλου στο 75' και ενώ η εστία ήταν κενή. Το τέλος του αγώνα πάντως ήταν συγκλονιστικό και και σίγουρα όχι για καρδιακούς. Ο Αρης χάρη στο πείσμα του πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Αγκάνθο στο 79', αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν πάλι άμεσα με τον Χολέμπας στο 82' να ισοφαρίζει και να δίνει για ακόμα μία φορά λύση. Οι ερυθρόλευκοι, που στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Ψυχογιού, άγγιξαν την ανατροπή, αλλά ο Μήτρογλου και ο Πάντελιτς δεν ευστόχησαν από κοντά με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση.

sport.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη