22 Οκτ 2012

«Success story» και «do or die»

του Σωτήριου Καλαμίτση
Αυτοί οι πολιτικοί μας δεν μας αφήνουν ποτέ να πλήξουμε. Σχεδόν καθημερινά μας καταπλήσσουν με τις γνώσεις και τις ατάκες τους. Πού και πού τους ξεφεύγει και καμμιά κουβέντα παραπάνω και αρχίζουμε να αντιλαμβανόμεθα τα μελλούμενα, τί μας περιμένει δηλαδή. Εξ αφορμής της τεχνητής κρίσης χρέους που προκάλεσε ο 79ος παγκόσμιος στοχαστής και η λαμογιοπαρέα του μάθαμε...
το selective default, το haircut και το PSI. Τώρα ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι η περίπτωση της χώρας μας θα είναι μία success story, αφού περάσουμε από το στάδιο του «ξεσκίσει όλοι» προσθέτω εγώ.


Προχθές, στα πλαίσια της επιμόρφωσής μας στην αγγλική γλώσσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο εκείνο, όπου ή θα βουλιάξουμε ή θα επιπλεύσουμε με την ψήφιση των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Δεν του έρχονταν, όμως, οι κατάλληλες ελληνικές λέξεις και μας είπε ότι είμαστε στη φάση «do or die». Ηχητικά μοιάζει με το «ταν ή επί τας», δηλαδή ή ψηφίζετε τα μέτρα ή η χώρα πεθαίνει. Το μήνυμα αφορούσε στους βουλευτές που κάνουν ναζάκια, όπως αυτά που βλέπαμε τα τελευταία τρία χρόνια από πολλούς καραγκιόζηδες που δήλωναν ότι δεν θα ψηφίσουν δυσβάσταχτα μέτρα, αλλά στη συνέχεια τα ψήφιζαν με πόνο ψυχής για τελευταία φορά και μία και δύο και τρεις φορές.
Επειδή δεν πιπιλάμε το δάχτυλό μας και ξέρουμε λίγα αγγλικούλια, σας λέμε κύριε Σίμο: «Fuck you».

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη