16 Οκτ 2012

Η φωτογραφία της ημέρας (με αγάπη για την μουσική μας, από το taxalia)

Στην φωτογραφία η οποία προέρχεται από εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα Κακογιάννη, βλέπουμε την κυρία Κατερίνα Ζαμπέτα (κόρη του αείμνηστου κορυφαίου συνθέτη και μουσικού/τραγουδιστή), με τον  Στέλιο Ζαφειρίου, σολίστα του μπουζουκιού και φίλο του Ζαμπέτα. Με την ευκαιρία …



...το TaXalia -λάτρης της Ελληνικής μουσικής (δημοτικής και λαϊκής)- νιώθει την ανάγκη να σας ενημερώσει για κάτι που συμβαίνει αυτό το διάστημα στη χώρα και θα προσπαθήσει το υποστηρίξει/αναδείξει όσο μπορεί.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το μπουζούκι αλλά και πολλά ακόμη παραδοσιακά έγχορδα, δεν έχουν την θέση που τους αρμόζει στην μουσικολογία. Δεν υπάρχει πτυχίο στο μπουζούκι (σε αντίθεση υπάρχει για κιθάρα, πιάνο κλπ).
Μια ομάδα λοιπόν μουσικών (δεν λέμε ονόματα για να μην αδικήσουμε κάποιον) αυτήν την εποχή, προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό. Να ολοκληρώσει την μεθοδολογία του μπουζουκιού να διαβαθμίσει το επίπεδο μάθησης και τελικά αναδείξει το μέγεθος της γνώσης που απαιτείται ώστε κάποιος να φτάσει στο επίπεδο που έχει ένας ολοκληρωμένος παίκτης (μπουζουξής/μουσικός),
Μην σας κουράζουμε όμως…
Θεωρούμε υποχρέωση όλων μας, να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του, στην ανάδειξη του θέματος.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για το θέμα (το οποίο φυσικά δεν είναι τόσο σοβαρό όσο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά δεν παύει να είναι σημαντικό για τον πολιτισμό μας) με περιοδικές αναρτήσεις.

Για την ώρα απολαύστε (και χαλαρώστε...) τον κύριο της φωτογραφίας σε ένα πολύ όμορφο σόλο-ταξίμι




Δείτε και αυτό...



Δηλαδή ένα παιδί που παίζει κιθάρα έχει πτυχίο ενώ ένα που παίζει μπουζούκι, όχι;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη