Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

26 Νοε 2012

Δράση υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα έκανε η ΟΝΝΕΔ


Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου
Τα Γλυπτά του  Παρθενώνα, που εκτίθενται στο Βρετανικό  Μουσείο, αποτελούν το 60% περίπου  του
συνόλου του γλυπτού διακόσμου  του Παρθενώνα που σώζεται  σήμερα. Η ανάγκη για την επανένωση τους με το άλλο 40%, περίπου ,που βρίσκεται στην Αθήνα θα πρέπει να αποτελεί έναν, σοβαρό, Εθνικό και Πολιτιστικό στόχο.

Το  μνημείο γίνεται πλήρως κατανοητό  μόνο με τα Γλυπτά του, και τα Γλυπτά αυτά αποκτούν την πραγματική τους εννοιολογική υπόσταση μόνο πλησίον του ναού, στο φυσικό και ιστορικό τους περιβάλλον. Ο Παρθενώνας στέκεται ως κορυφαίο μνημείο εδώ και 2.500 χρόνια και θεωρείται ύψιστο σύμβολο της δημοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης, της φιλοσοφίας, της αρμονίας και της ανωτερότητας.

Ως  οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να τονίσουμε την άποψη μας για μία άμεση επίλυση του ζητήματος, οργανώσαμε μία καμπάνια, υπό την ονομασία BRING THEM HOME, όπου μέλη της ΟΝΝΕΔ Μ. Βρετανίας μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στο πλαίσιο  αυτής της προσπάθειας, το επόμενο  διάστημα, έχουν προγραμματιστεί  αντίστοιχες δράσεις αλλά και  συναντήσεις, επιδιώκοντας μία συνεργασία Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, στο όνομα του ίδιου του μνημείου και της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη