14 Νοε 2012

Τόσο πολύ τρόμαξε το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα;

Ο Στάθης Παναγούλης, διατελέσας επανειλημμένως βουλευτής, αλλά και υφυπουργός, πριν από πολλά-πολλά χρόνια, ως ετερόφωτος πολιτικός, όπως τόσοι άλλοι [ενδεικτικώς: Ντόρα, Κυριάκος, Γιωργάκης, Αχιλλέας, Κωστάκης (ακολουθεί ο Αλέκος), Μιλτιάδης Barbie, Φώφη, Ζωή] μίλησε την...
11.11.2012 στη Βουλή επί 10΄ περίπου για τον Προϋπολογισμό. Επί εννέα λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα σφυροκοπούσε τον προϋπολογισμό και υπενθύμιζε στους υπουργούς τα κρίματά τους. Τίποτε από όσα είπε δεν μεταδόθηκε. Ουδείς ασχολήθηκε με τους μύδρους του κατά των επιλογών τών κυβερνώντων και την ουσία των λόγων του. Ούτε και όταν απεκάλεσε τους κυβερνώντες υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Γιατί άραγε; Διότι αυτά είναι γνωστά, είναι πλέον τετριμμένα και τα έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τών νταβατζήδων δια της καταπνίξεως.
Ασχολήθηκαν, όμως, τα γιουσουφάκια με το διάρκειας δέκα δευτερολέπτων κλείσιμο της ομιλίας του, το οποίο, μάλιστα, διαστρέβλωσαν, ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι ο Παναγούλης κήρυξε αδικαιολογήτως ιερό πόλεμο κατά των εκλεκτών τών εργολάβων προτρέποντας τον λαό να εφαρμόσει τον νόμο του Λυντς. Ανεξαρτήτως των ελαφρών κυβιστήσεων και ανασκευών του ιδίου την επομένη, πράγμα που δείχνει ότι δεν έχει το τσαγανό τού μακαρίτη αδελφού του, ας δούμε τί είπε κατά λέξη [άκουγα και κατέγραφα]:
«Θα σας πω μια προσωπική μου άποψη. Να παρακαλάτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι που υπογράψατε τα Μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι κι’ εγώ προσωπικά παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».
Ασφαλώς και είναι προτιμότερο το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο δεν μπορεί να επιβάλει πάρα ισόβια κάθειρξη το πολύ, ενώ ο μετατραπείς σε όχλο λαός μπορεί να επιβάλει την ποινή του θανάτου. Όταν ο Γιωργάκης είχε πει «Θα μας πάρουν με τις πέτρες» δεν προκάλεσε τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε αυτή η αποστροφή του λόγου του Παναγούλη, διότι δεν έγινε ο συνειρμός της φράσης του με τον νόμο του Λυντς. Ουδείς ησχολήθη, διότι όλοι γνωρίζαμε ότι ο Γιωργάκης διαβάζει ό,τι τού γράφουν και εν πάση περιπτώσει λέει ό,τι λέει για να ακούνε οι χαχόλοι και να θαυμάζουν την ασύλληπτη σε ρηχότητα σκέψη του. Άλλωστε, όλοι αυτοί που τον ανέχονταν να τους διαβάζει παραμυθάκια στο Υπουργικό Συμβούλιο ή στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδος δεν είναι παρά αθύρματα του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος που τοποθετούν την τσέπη τους και τη μούρη τους πάνω από τον λαό. Δείτε τους πως αρχίζουν δειλά-δειλά να επανέρχονται στο προσκήνιο μετά τον εκλογικό καταποντισμό τού 2012 [Κατσέλη, Καστανίδης] ή να μετακινούνται από κόμματος εις κόμμα [Μιχελογιαννάκης] ή να ανεξαρτητοποιούνται προσωρινώς [Ανδρουλάκης]. Επίδοξοι σωτήρες μας για μία ακόμη φορά και αυτοί. Έχει εφεδρείες το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα.
Το Ειδικό Δικαστήριο, όμως, αφορά μόνον σε υπουργούς και απαιτεί απόφαση της Βουλής για να στηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουν για την παραπομπή τους οι ίδιοι που είναι σήμερα στο απυρόβλητο ελέω του άρθρου 86 του Συντάγματος. Άρα, ψηφίζοντας οι ίδιοι την παραπομπή τους αχρηστεύουν το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο φυλάσσουν ως κόρην οφθαλμού. Μη παραπέμποντας εαυτούς αποκλείουν την ήπια διέξοδο που τους ευχήθηκε η Παναγούλης. Άρα, δεν τους μένει παρά η μοίρα του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη. Γι’ αυτό τρομοκρατήθηκαν και άρχισε το πυρ ομαδόν από όλα τα βοθροκάναλα, τα blogs και τις εφημερίδες. Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται τα τσιράκια των εργολάβων από έναν Παναγούλη. Ο άνθρωπος, πάντως, ήταν μεγάθυμος και όχι μεθυσμένος, όπως του κατελόγισε ο οπλοφορών εντός της Βουλής Γιακουμάτος. Ευχήθηκε ο Παναγούλης στους επίορκους και «καλή τύχη». Δεν είναι δα και λίγο. Μαζί του! Θέλω να πιστεύω πως ο Δημήτρης Χριστούλας τον άκουγε από ψηλά και χαμογελούσε!
3.000 αυτοκτονίες και δεν ακούσθηκε κιχ από τα χείλη τού κυβερνητικού εκπροσώπου. Τον ενόχλησε που κάποιος σκέφτηκε ότι ίσως να στείλει ο λαός στον άλλο κόσμο, δικαίως, μερικές δεκάδες επίορκων, στους οποίους καταλέγεσαι και συ. Ούτε τον ενόχλησε ο κ. Στουρνάρας, όταν δήλωνε την 19.08.2012:
«Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση ότι εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα».
Τί διαφορετικό είπε ο Παναγούλης από τον Στουρνάρα;
Να επισημάνω στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι το 70% των νοικοκυριών δεν θα αγοράσει φέτος πετρέλαιο, ότι καρκινοπαθείς πεθαίνουν ελλείψει φαρμάκων ή αδυναμίας τήρησης της θεραπευτικής αγωγής τους, ότι νεογνά πεθαίνουν ελλείψει θερμοκοιτίδων, ότι οι ληστείες και δολοφονίες για € 100 τρομοκρατούν τον πληθυσμό, ότι οι πολίτες που θέλει να σώσει δεν τολμούν να βγουν από το σπίτι τους, θα είναι χάσιμο χρόνου, θα είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη