28 Νοε 2012

Μήνυση καταθέτει το σωματείο των εργολαβικών καθαριστριών κατά του πρύτανη

Σύμφωνα με πληροφορίες το σωματείο εργολαβικών καθαριστριών καταθέτει μήνυση κατά του πρύτανη γιατί δεν εφαρμόζει τον νόμο. Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρει πως...
αν εργολαβικοί υπάλληλοι μείνουν απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα από τον εργολάβο στον οποίο είναι συμβεβλημένοι, τότε αναλαμβάνει να πληρώσει ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται, στην προκειμένη περίπτωση το ΑΠΘ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι εργολαβικοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο και ζητούν να εκπέσει ο εργολάβος για να πάρουν τα λεφτά τους από το πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης, όπως υποστηρίζουν οι εργολαβικοί αρνείται να υπακούσει στον νόμο και αυτή τη στιγμή καταθέτουν μήνυση εναντίον του.

Με επιστολή απάντησε στο αίτημα των εργολαβικών υπαλλήλων για συνάντηση, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. 

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, οι εργαζόμενοι ζητούσαν συνάντηση, ωστόσο, ο κ. Μυλόπουλος τους ενημερώνει ότι δεν συζητά υπό όρους εκβιασμού.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι "κάθε μέρα που περνάει με κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, το πανεπιστήμιο υφίσταται τεράστια ζημιά και οικονομική, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να συζητά με όρους εκβιασμού. Σήμερα λοιπόν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να σταματήσουν την κατάληψη, προκειμένου να μπορέσει το πανεπιστήμιο να λειτουργήσει και πάλι και να λύσει όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, μεταξύ αυτών και τα προβλήματα των εργολαβικών εργαζομένων. Δεν αντέχουμε άλλη μέρα κατάληψης, ύστατη έκκληση να σταματήσει η τιμωρία του πανεπιστημίου μας σήμερα"¨.

seleo. thestival

Ούφ! Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη