15 Νοε 2012

Περισσότερα λεφτά για τον αθλητισμό ζητά η Άννα Καραμανλή

Περισσότερα χρήματα για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες διεκδίκησε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Αννα Καραμανλή, με σημερινή Επίκαιρη Ερώτηση της στην Βουλή. Η κυρία Καραμανλή επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που έχει πλέον ο...
Ελληνικός Αθλητισμός, καθώς οι Ομοσπονδίες κινδυνεύουν να μην έχουν χρήματα για να διοργανώνουν πρωταθλήματα και να συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό. Παράλληλα υπέβαλε πρόταση, να χρηματοδοτούνται οι Ομοσπονδίες από τον ΟΠΑΠ με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για παραγωγικό αθλητισμό και να συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση στην σύμβαση πώλησης μεριδίων του Οργανισμού. Στην Ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι:
1) Θα γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλισθούν περισσότερα κονδύλια για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τον Αθλητισμό γενικότερα.
2) Παραδέχθηκε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πρέπει να επανενταχθεί και να χρηματοδοτείται από τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
3) Υποσχέθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν χορηγίες μέσω ΟΠΑΠ, που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ομοσπονδιών.
Η κυρία Καραμανλή στην ομιλία της τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, οι οποίες όμως, δεν πρέπει να οδηγήσουν σε λουκέτα στον Αθλητισμό. Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός που θα εξασφαλίζει ότι και το τελευταίο ευρώ που δίνει το Κράτος θα πιάνει τόπο, χωρίς να επηρεασθεί η αυτονομία των Ομοσπονδιών. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε να βρούμε τρόπους στήριξης του Αθλητισμού, γιατί η νεολαία είναι η ελπίδα και το μέλλον αυτής της χώρας. Οι 800.000 αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στις Ομοσπονδίες και τα 1.600.000 παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στις ακαδημίες, περιμένουν με αγωνία τις θετικές ενέργειες της Πολιτείας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη