30 Νοε 2012

Ο Μπουτάρης κάλυψε πλήρως τον Καπόν!

Επεισοδιακή και γεμάτη ένταση ήταν η σημερινή συνεδρίαση των στελεχών της "Πρωτοβουλίας", γιατί κάποια από αυτά θέλησαν να την... πέσουν στον Χασδάι Καπόν για την κατάθεσή του στη δίκη της υπεξαίρεσης...
Το κλίμα είχε φροντίσει να φορτίσει επικίνδυνα με τις δηλώσεις που έκανε...
στη "Μακεδονία" (δείτε τις εδώ)  ο συντονιστής της παράταξης Φωτίου που θεώρησε ότι με τα όσα είπε στι Δικαστήριο ο Αντιδήμαρχος “θυσιαστικά αναιρεί τα έξι χρόνια της ‘Πρωτοβουλίας’, η οποία όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζε ότι το σύστημα του Παπαγεωργόπουλου παράγει διαφθορά - γι’ αυτό κι εμείς ζητούσαμε να υπάρξει αλλαγή στον δήμο”, σημείωσε. Αυτή η πολιτική μας, είπε ο κ. Φωτίου, τώρα ακυρώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χασδάι Καπόν στην κατάθεσή του τόνισε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι, λόγω του ότι ασκούν πολιτική και όχι υπηρεσιακή διοίκηση, εποπτεία και έλεγχο δεν γνώριζαν και δεν μπορεί να συμμετείχαν στην υπεξαίρεση, ενώ... "άδειασε" την επιθεωρήτρια Τσεμπερά διαψεύδοντας τα τρία βασικά στοιχεία του πορίσματος της (ότι η υπεξαίρεση έφτασε τα 51,4 εκ., ότι διπλοπληρώθηκαν κάποια τιμολόγια και ότι οι ειδικές εντολές των αντιδημάρχων βοήθησαν τον Σαξώνη)- (εδώ η ανάρτηση για την κατάθεσή του).

Για τα λόγια αυτά δέχθηκε την επίθεση αρκετών στελεχών της "Πρωτοβουλίας" στην σημερινή σύσκεψη. Κάποιος είπε ότι δεν μπορεί όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος καταθέτει μία άποψη ο αντιδήμαρχος να καταθέτει την αντίθετη, κάποιος ότι ο Καπόν δε δικαιούται να ομιλεί γιατί δεν ήταν τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ κάποιος άλλος υπονόησε πολιτικές επιδιώξεις.
..
Ήρεμος και σθεναρός ο αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντούσε στις επιθέσεις με την απλή επιχειρηματολογία ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό για τον ίδιο να καταθέσει κάτι το διαφορετικό σε ένα Δικαστήριο από αυτά που γνωρίζει και είναι βέβαιος, γιατί δεν του το επιτρέπει η προσωπική του ηθική και συγκρότηση.

Ο Μπουτάρης τον κάλυψε πλήρως και προσπάθησε να περιορίσει (ανεπιτυχώς μάλλον), τις επιθέσεις. Πολλές φορές χρειάστηκε να σηκώσει τον τόνο της φωνής του για να περιορίσει τις επιθέσεις, ενώ αρκετές φορές απάντησε ότι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να ζητήσει από έναν σοβαρό άνθρωπο εξηγήσεις. "Αυτά ξέρει, αυτά νιώθει αυτά λέει. Είναι δυνατό να του ζητήσω εγώ να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που του λέει η συνείδησή του" ρώτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αυτό που σχολίαζαν πολλοί είναι ότι ο Μπουτάρης επέλεξε να πάει κόντρα στο ρεύμα που είχε διαμορφωθεί μέσα στην παράταξη του παρά να τα βάλει με τον Καπόν, που είναι στενός του συνεργάτης.

Πάντως προκαλεί εξαιρετικά αρνητική αντίδραση το γεγονός ότι πολιτικά στελέχη, που δηλώνουν υποτίθεται προοδευτικά και δημοκρατικά να αξιώνουν από έναν συνεργάτη και ηγετικό στέλεχος να κρατά "πολιτική γραμμή" μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου!

Αυτοί δόμησαν ένα πολιτικό προφίλ μίας ολόκληρης παράταξης σε μία καταγγελία, που αποδεικνύεται αβάσιμη. Αυτό είναι το τραγικό λάθος τους και όχι το πώς τοποθετείται για την ουσία (και μάλιστα ενώπιον ενός Κακουργιοδικείου) ένα ηγετικό στέλεχός τους...

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη