10 Νοε 2012

Σημίτης: "Καραμανλής και Γιώργος τα ΄καναν χάλια"

Βιβλίο για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το βιβλίο έχει τίτλο "Ο εκτροχιασμός" και σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", ο κ. Σημίτης ασκεί σκληρή κριτική σε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι..
η Ελλάδα μπήκε επάξια στην Ευρωζώνη και αποδίδει ευθύνες στους πρωθυπουργόύς που τον διαδέχθηκαν.

Για τον Κώστα Καραμανλή γράφει ότι κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγελα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει ότι έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα και χειρίστηκε την κρίση ως "επικοινωνιακό τέχνασμα, αποτυγχάνοντας να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη.
Σημειώνει, ακόμα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σοβαρό μειονέκτημα στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν ήταν οικονομολόγος και δεν είχε οικονομική πείρα.
Πάντως, λέει καλά λόγια για την τρικομματική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έδειξε αποφασιστικότητα, κάτι που στην πρώτη φάση επανασύνδεσης της σχέσης μας με την ευρωζώνη απέδωσε.
Ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι ο δρόμος για τη λύση των προβλημάτων θα είναι μακρύς, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει κύρος στην ΕΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη