16 Νοε 2012

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς

Σε ηλικία 62 ετών απεβίωσε ο δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Ο Ρούσσος Βρανάς γεννήθηκε στα Χανιά το 1950. Σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης.
Μεσούσης της δικτατορίας, ο Ρούσσος Βρανάς συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ..
18,5 ετών για ρίψη βόμβας μολότοφ στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη. Αποφυλακίστηκε το 1972 λόγω ανηκέστου βλάβης, διέφυγε στο εξωτερικό και επέστρεψε μετά την πτώση της χούντας.
Άρχισε να εργάζεται ως μεταφραστής και επιμελητής των εκδόσεων «Ποντίκι», από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα.
Αργότερα εργάστηκε στην τηλεόραση και το 1995 εντάχθηκε στο δυναμικό των ΝΕΩΝ υπογράφοντας από το 1999 τη στήλη «Δρόμοι».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους του, του Ρούσσου Βρανά, που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Ο Ρούσσος Βρανάς δεν ήταν μόνο ένας ιδιαίτερα καλλιεργημένος και οξυδερκής αναλυτής του διεθνούς γίγνεσθαι. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο: ένας βαθιά ουμανιστής, ένας διανοούμενος της δημοσιογραφίας, που υπερασπίστηκε τις ιδέες του σε δύσκολους καιρούς, κατά την περίοδο της δικτατορίας και φυλακίστηκε γι’ αυτές, με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη