20 Νοε 2012

Μια απάντηση για το ταμείο Νομικών

Χθες αναρωτήθηκε αναγνώστης αν μειώθηκαν καθόλου οι συντάξεις που απονέμει το Ταμείο Νομικών (http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_7219.html)
Την απάντηση δίνει έτερος αναγνώστης, δικηγόρος (τον ευχαριστούμε για τις πληροφορίες):


Ο αναγνώστης που απορεί για τις συντάξεις του Ταμείου Νομικών θα έπρεπε να ξέρει πως το Ταμείο Νομικών δεν χορηγεί καθόλου εφαπαξ και η σύνταξη του ασφαλώς και έχει περικοπεί από 1.100 στο επίπεδο των 850 περίπου ευρώ. Αυτά φυσικά με 4.000 με 5.000 ευρώ που καταβάλουν οι νομικοί ετησίως και για 35 χρόνια ως ασφαλιστικές εισφορές. 
Θα συμβούλευα επίσης τον ίδιο αναγνώστη να κάνει κάτι πιο επικοδομητικό από το να ψάχνει να βρει δήθεν ωφελούμενες κονωνικές ομάδες, διότι οι δικηγόροι το τελευταίο διάστημα έχουμε εξουθενωθεί σε αποχές που μας στοιχίζουν οικονομικά ακριβώς για δικό του όφελος, δηλαδή για να μην αυξηθούν τα παράβολα, ένσημα κλπ που τον επιβαρύνουν, όπως επίσης απέχαμε για μήνες για να μην επιβληθεί ΦΠΑ που τώρα επιβαρύνεται ο ίδιος. 
Με τη στάση του λοιπόν αυτή οδήγησε ώστε σήμερα το παράβολο της μήνυσης να πάει από 10 στα 100 €, να επιβληθεί παράβολο της έφεσης 200 €, το δικαστικό ένσημο από το 4 τοις χιλίοις να πάει στο 8, και φυσικά ένα πολύ όμορφο και ξεγυρισμένο 23% ΦΠΑ που το πληρώνει ο ίδιος. Κατά τα άλλα οφελούνται οι νομικοί... Αργία μήτηρ πάσης κακίας.

Αναγνώστης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη